Un poliţist dă în judecată procurorii şi statul român după ce a fost achitat într-un dosar de corupţie

Dan Haures retinut de politistii din BotosaniUn poliţist a deschis un proces la Tribunalul Botoşani împotriva Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani şi a statului român. Este vorba despre Dan Haureş, un agent de ciruclaţie din Flămânzi, ce a fost cercetat într-un dosar penal, alături de un coleg, privind primirea unei mite constând în cazane de ţuică.

În toamna anului trecut agentul de circulaţie, mutat între timp la Botoşani, a fost achitat pe motiv că nu a fost autorul faptei. În acelaşi dosar colegul său, Gheorghe Irimescu, a fost condamnat definitiv la două luni de închisoare cu suspendare.

Acum Dan Haureş solicită daune de 200.000 de euro de la statul român şi procurori pentru prejudiciile aduse. El spune că a suferit atât prejudicii materiale constând în diminuarea veniturilor prin punerea sa la dispoziţie de către IPJ. De asemenea el a mai cheltuit miii de euro cu deplasările la proces precum şi avocaţii pe care i-a plătit să îl apere. Pe de altă parte, acesta susţine că suferit şi prejudicii morale în condiţiile în care cazul său a fost mediatizat, colegii săi nu mai aveau încredere în el, reputaţia familiei a avut de suferit în comunitate.

În prezent agentul de circulaţie face obiectul unui alt dosar. El a fost trimis în judecată, tot de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub acuzaţua de şantaj. Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie-octombrie 2015, ar fi șantajat un tânăr și părinții acestuia. El a pretins 10.000 de euro, pentru a influența rezultatele unei anchete după producerea unui accident rutier. Concret, Haureș l-a ameninţat pe tânărul șofer că va suporta consecinţe dintre cele mai grave, respectiv pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani, anularea permisului de conducere şi imposibilitatea de a mai exercita meseria de şofer, precum şi tergiversarea dosarului penal dacă nu îi plătește 10.000 de euro.

 

 

One thought on “Un poliţist dă în judecată procurorii şi statul român după ce a fost achitat într-un dosar de corupţie

  1. Ar trebui sa suporte daunele cei care au instrumentat dosarele, care isi imagineaza ca sunt adevarati eroi care fac bine umanitatii. In final se dovedesc a fi doar niste oameni superficiali, care interpreteaza legea cum vor, care se erijeaza in personal tehnic, economic, detectivi si alte calificari dar care nu fac decat sa blameze si sa ingenuncheze niste oameni, sa le aplice un „stigmat” si apoi ce facem? Ne cerem scuze sau nici macar atat nu e nevoie? Credeti ca e de ajuns dupa ce am sters pe jos cu demnitatea si integritatea unei persoane? Va doresc sa incasati dublu iar toate persoanele care trec prin asemenea sitautii sa lupte pentru dreptate. Datoria noastra a celor din jur este sa-i sprijinim, nicidecum sa aruncam cu pietre in niste oameni pe care nici nu-i cunoastem, nu le stim framantarile sau conjunctura in care au fost implicati in anumite „dosare”. Multa putere va doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *