Acuzaţii grave de malpraxis. Un bărbat cu infarct a primit doar un calmant de la medicul de familie şi a fost trimis acasă

elicopter SMURD BotosaniUn medic de familie este acuzat de malpraxis de familia unui bărbat ce a suferit un infarct. Pacientul, în vârstă de 46 de ani, din oraşul Bucecea s-a simţit rău încă de duminică după amiază.

A apelat la medicul de familie spunându-i simptomele, însă acesta i-a prescris un calmant şi i-a spus că nu este nevoie să cheme ambulanţa. Cum starea sa se agrava cu fiecare oră care trecea, familia l-a dus, luni dimineaţă, la UPU, unde a primit diagnosticul crunt, infarct miocardic acut.

like facebookO altă problemă a apărut în privinţa transferului la Iaşi, având în vedere că în judeţul vecin se fac intervenţiile chirurgicale, pentru că trecuse 24 de ore, depăşind limita de şase ore prevăzută în protocolul de intervenţii în astfel de situaţii. În cele din urmă medicii ieşeni au acceptat transferul şi bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transferat în judeţul vecin la Institutul de Boli Cardio Vasculare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *