Profesoara acuzată că a umilit un elev de la Școala 13 Botoșani scapă basma curată. Vezi rezultatele anchetei IȘJ!

Mihaela Filip- profesor Scoala 13 BotosaniInspectoratul Școlar Județean a finalizat a doua anchetă în cazul copilului cu sindrom Down de la Școala 13 Botoșani, care a fost umilit de profesoara de geografie. Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, a declarat că în urma cercetărilor s-a concluzionat că profesoara Mihaela Filip nu l-a jignit pe elev.

Mai mult, reprezentanții IȘJ au dat câteva recomandări conducerii școlii, în urma anchetei.

like facebookS-a discutat atât cu părinții, cu profesorul de sprijin, cu dirigintele, cadrele didactice, cu părinții, iar în urma reverificării s-au dat câteva recomandări unității de învățământ. Este necesar să se realizeze ateliere de lucru și formare cu cadrele didactice care predau la acea clasă împreună cu profesorul de sprijin și să existe și componente ale acestor ateliere împreună cu părinții. În ceea ce privește reclamațiile la adresa profesoarei, nu s-au dovedit a fi adevărate. De altfel, am înțeles că au recunoscut și părinții”, a spus Huncă.

Reprezentanții IȘJ au cerut Casei Corpului Didactic să realizeze activități de formare cu toate cadrele didactice cu elevi cu cerințe educaționale speciale, pentru a preveni astfel de evenimente și pentru o integrare mai bună a elevului în colectiv. IȘJ a mai recomandat ca fișele de lucru, proiectarea didactică și testele să fie adaptate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *