Liderul LSI Botoșani: Dacă ne prindea noul Guvern cu salariile nemărite, așa rămâneam

liviu axinte 1Sindicaliștii din învățământul botoșănean se declară nemulțumiți de faptul că nu a fost adoptat proiectul Legii salarizării unitare în forma propusă de Guvernul Ponta, care prevedea creșteri salariale semnificative pentru profesori.

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că noul guvern nu agreează proiectul respectiv și propune creșteri în învățământ de doar 12%, creșteri care să se aplice în următorii patru ani.

like facebookAm intrat în anul 2016 cu acel proiect privind salarizarea, care ne era prezentat la virgulă, mai trebuiau două-trei virgule să fie trimis în Parlament, și care ne asigura niște salarii consistente. S-a propus ca salariile în învățământ să pornească de la 2.900 până la 6000 lei. Astăzi ne trezim cu propuneri de creșteri de 12% în următorii patru ani, adică să crească salariile până în 2020. Dacă ne prindea noul Guvern cu salariile nemărite de anul trecut, înainte de acele majorări, așa rămâneam. Nu mi se pare firesc. Este un haos în modul acesta de salarizare”, a spus Axinte.

Cadrele didactice au beneficiat anul trecut de majorări salariale de 15%.

Liderii de sindicat din teritoriu se întâlnesc joi, la București, pentru a a dezbate această problemă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *