Funcții în pericol! Zeci de șefi din instituțiile publice vor rămâne fără funcții din cauza studiilor

Functionar-publicZeci de șefi din instituțiile publice din județul Botoșani vor rămâne, de la 1 ianuarie 2016, fără funcții de conducere, ca urmare a faptului că nu au studiile minime impuse de lege. Este vorba de funcționari publici care dețin funcții de conducere în aparatul administrativ și care nu au finalizat, până la 31 decembrie 2015, studii de masterat sau post universitare în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcțiilor publice.

Prevederea este prevăzută în Legea 188 din 1999 și se aplică tuturor șefilor de birou, șefilor de servicii sau secretarilor din primării  care au absolvit studiile după 2005 în sistemul Bologna.

like facebookPractic, studiile superioare ale acestora sunt considerate a fi studii de scurtă durată, acestea trebuind a fi completate cu studii post universitare, de master sau cursuri în domeniul administrației.

Cele zeci de persoane care lucrează în special în primării vor fi obligate să plece acasă de la 1 ianuarie, dacă nu fac dovada studiilor. Legea le-ar permite să treacă pe un post inferior, de execuție, însă numai dacă acesta este vacant. Cum administrațiile locale nu au posturi vacante, funcționarii vor rămâne fără locuri de muncă.

 

 

3 thoughts on “Funcții în pericol! Zeci de șefi din instituțiile publice vor rămâne fără funcții din cauza studiilor

  1. Da numai din primarii? La cultura nu se umbla sa se vada de exemplu ce studii are marele poiet Gelllu sau altii din multe insitutii de cultura care fac legea pe aici?

  2. scumPule PIM, intai invata cum se scrie corect orice, dar mai ales POET, apoi iti dau voie, eu roman ce stie bine dulcea limba romaneasca sa te exprimi in public – scris ori vorbit. Dar sefa petului, sefa celui ce a citit biblioteci intregi si a scris carti cate tu nu ai vazut macar, stii ce studii are? Iti spun eu muuuuuuuuuult mai putine decat ar fi trebuit pentru a i se darui o functie de conducere mai ales. ingrijitoare, tesatoare, Pim care stii tu ce invarteli faci cu Pim-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *