Autoritățile sanitar-veterinare, în alertă de la pesta porcină africană

porciAutorităţile locale sanitar – veterinare sunt în alertă după ce în Ucraina au fost confirmate câteva cazuri de pestă porcină africană. Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Botoșani, a cerut primarilor din județ reactivarea celulelor locale pentru combaterea unor astfel de cazuri. Ea a spus că apropierea bolii de graniţele naţionale impune măsuri speciale, fiind expuse judeţele de la granițele de Nord şi de Est ale României.

like facebookAlerta se menține ridicată și în celelalte județe ale României. DSVSA a început să trimită adrese către toate instituțiile competente, să aplice afișe. Aş vrea să fim o echipă în astfel de condiţii. Peste porcină africană poate produce pagube economice majore. Ecarisarea, târgurile sunt foarte importante, reactivarea consiliului local de combatere , existența unei decizii cu persoana care să se ocupe de ecarisare și nu în ultimul rând vaccinarea antirabică și microciparea”, a afirmat Minodora Vasiliu.

Boala nu se transmite la om. Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu şi alimente, afectând toţi porcii domestici şi sălbatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *