Taxa de salubrizare a fost majorată. Cât vor plăti botoșănenii de anul viitor

maturatori-gunoieriBotoșănenii vor plăti mai mult pentru gunoiul menajar începând cu 1 ianuarie 2016. Consilierii locali au aprobat, joi, majorarea taxei de salubrizare pe 2016 în două tranșe:  respectiv 7,7 lei persoană pe lună de la 1 ianuarie 2016 și de 10,9 lei persoană, pe lună, din momentul deschiderii depozitului ecologic de la Stăuceni, lucru care se va întâmpla cel mai probabil în vara anului viitor.

like facebookSimion Drelciuc, directorul societății Urban Serv Botoșani, a motivat că majorarea taxei de salubritate din prima tranșă, de 7,7 lei pe persoană, a fost impusă de creșterea  bugetului cu salariile din cadrul societății, iar majorarea din a doua tranșă cuprinde taxa de dezvoltare impusă de Consiliul Județean.

Majorarea cerută de noi este impusă de creșterea salariului minim de la 800 lei, atunci când a fost ultima majorare a taxei de salubritate,  la 1200 lei cât este preconizat în 2016, creșterea  fiind de 50%”, a spus Drelciuc.

Taxa de salubritate este în prezent de  6,8 lei de persoană pe lună. Celelalte impozite și taxe locale vor rămâne la nivelul celor din 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *