Elev al Colegiului Eminescu, convocat la pregătire pentru Olimpiada Internațională de Științe din Coreea de Sud

Stefan Balauca (primul din stanga)Elevul botoșănean Ştefan Răzvan Bălăucă, care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Coreea de Sud, va participa la un nou stagiu de pregătire. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, elevul va fi, în perioada 9-21 noiembrie, la București, pentru a se pregăti alături de lotul național.

like facebook”Această pregătire se face pentru Olimpiada internațională de științe, care se va desfășura în prima parte a lunii decembrie în Coreea de Sud”, a declarat Mihaela Huncă.

Ștefan Bălăucă s-a clasat primul în lotul care va reprezenta România la etapa internaţională a acestei olimpiade interdisciplinare (fizică, chimie, biologie).

Olimpiada Internaţională de ”Ştiinţe pentru Juniori” va avea loc în intervalul 2 – 12 decembrie 2015, la Daegu – Coreea de Sud.

Ştefan-Răzvan Bălăucă este elev în clasa X-a la Colegiul național ”Mihai Eminescu” și a fost pregătit de profesorii de fizică Bălăucă Cristina-Maria şi Pintilei Aurelian, de profesorul de chimie Guceanu Constantin şi de profesorul de biologie Huţanu Liviu Orest.

El a participat și anul trecut la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Argentina. Elevul botoșănean s-a întors cu medalie de argint.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *