Ecologizare la Agafton, de Zilele voluntariatului

ecologizarePeste 200 de saci cu gunoaie au strâns voluntarii mai multor organizații non-guvernamentale sâmbătă, în cadrul unei acțiuni de ecologizare a zonei de agremenet Agafton.

Pe un frig teribil, înarmați cu pungi de plastic și mănuși, zeci de voluntari de la Europe Direct Botoșani, Asociația Buzzmedia, școlile nr 1 din Blândești și Corlăteni, Asociația Papucul Doamnei, Asociația Împreună vom reuși, Asociația Arlechin și tineri din localitate au făcut lună zona de tabere a județului Botoșani.

Preț de două ceasuri voluntarii au luat la pas zona amintită și au strâns gunoaiele, în cea mai mare parte, peturi, pahare de plastic, doze de la bere, amabalaje de la biscuiți și ciocolață ș.a. Vineri, o acțiune similară ecologizareau făcut voluntarii de la Asociația B-right media pe zona Pacea.

Acțiunea organizată de Direcția Județeană de Tineret și Sport face parte din zilele voluntariatului care au loc în perioada 5-12 octombrie. Acțiuni de ecologizare vor avea însă loc pe tot parcursul intervalului amintit.

ecologizareÎn cadrul acelorași manifestări dedicate voluntariatului, va avea loc duminică, de la ora 17.00, la Coleplex Europa, seara voluntarilor, o manifestare organizată de Asociația B-right Media și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, cu scopul de a-i premia pe cei mai activi voluntari ai ONGurilor care au dat curs acțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *