O primărie pierde 100.000 de euro din cauza declaraţiei false a primarului

primaria manoleasa- botosaniO primărie din judeţul Botoşani a încercat să acceseze un proiect cu fonduri europene, însă a ajuns să piardă finanţarea şi mai mult decât atât a fost pusă la plata a 100.000 de euro după ce a comandat, de aiurea, servicii de proiectare.

Este vorba despre Primăria Manoleasa care a vrut să modernizeze un cămin cultural, să doteze un muzeu, să construiască o grădiniţă şi modernizeze mai multe drumuri.
like facebookPrimarul Mircea Mihai nu a respectat o declaraţie pe propria răspundere dată în cadrul proiectului, iar în urma verificărilor a fost reziliat contractul de finanţare. În paralel, proiectantul contractat a făcut lucrarea şi a emis factură. Văzând că nu mai primeşte banii, firma de proiectare Conproiect- Aky a dat în judecată Primăria şi a obţinut în instanţă obligarea instituţiei la plata celor 100.000 de euro.

 

4 thoughts on “O primărie pierde 100.000 de euro din cauza declaraţiei false a primarului

  1. Sa zicem ca primarul Mircea Mihai este deosebit de PROST… pregatit. Totusi, este inadmisibil ca o intreaga comuna sa plateasca magariile facute de dumnealui, cu sau fara buna-stiinta! Propun Consiliului local Manoleasa sa se indrepte impotriva primarului in instanta, pentru ca intreaga suma datorata acestei firme sa i se impute dumnealui, din averea personala, deoarece DUMNEALUI a dat acea declaratie falsa, nu Comuna Manoleasa.
    Primaria lui Mircea Mihai mai are conturile blocate si de catre bibliotecara Ignat Marinela, pentru o datorie de 60.000 lei, TOT DIN VINA PRIMARULUI, care a dat-o afara din functie abuziv. De asemenea, mai are blocat contul si de catre Boroleanu Alexandru, pentru o datorie de 200.000 lei (pe aceasta cale, rog redactia sa ma contacteze, pentru a va pune la dispozitie hotararea de executare silita si alte detalii legate de modurile primarului Mircea de a falimenta comuna!).
    A nu se uita cand si-a dat, lui si familiei sale (respectiv primarul, fiul acestuia -Mircea Cristinel, fratelui – Mircea Leonard si consilierului personal – Ciornei Doru) INTREAGA PASUNE COMUNALA – respectiv 800 ha, iar daca nu intervenea justitia, primarul Mircea ar fi devenit mosierul comunei.
    A nu se uita modul in care s-a achizitionatnoul sediu al Primariei si cum s-a impartit spaga pentru aceasta achizitie – intermediar fiind consilierul personal al primarului, Ciornei Doru.
    Sa nu mai vorbim de lucrarea pentru decolmatarea paraului Volovat si a iazului Zahoreni – lucrare terminata doar pe jumatate, deoarece jumatate din cei 6000 l de motorina alocati au fost consumati in ferma fiului primarului, Mircea Cristinel, pentru lucrari agricole.
    Ce sa mai spunem despre lucrarile contractate de catre cumatrul primarului – Caluschi Dan – care dadea 10% din contravaloarea lucrarilor ca spaga!!!
    Singurul mesaj pe care pot sa-l transmit primarului Mircea Mihai este: Da-ti demisia! Ai adus comuna in pragul falimentului! In acesti 8 ani de mandat, ai urmarit doar interesele personale, prin devalizarea bugetului local, incasare de mita, hotie!!!
    Sper doar ca justitia sa faca dreptate si aici, in comuna aceasta in care ţugulanul platitor de taxe si impozite e obligat sa-i achite datoriile primarului si sa plateasca pentru magariile acestuia!

  2. Trebuie sa mai precizez ca, la cei 100.000 de euro pe care Primaria lui Mircea Mihai trebuie sa-i plateasca, se mai adauga si 0,1 %/zi penalizari de intarzaiere – deci, din anul 2010 si pana in anul 2015 (sau pana la achitare) suma se va tripla, sau va deveni cvadrupla! Pentru cei interesati, puteti verifica hotararea instantei pe site-ul just.ro, la Tribunalul Botosani, sectiunea Dosare, unde puteti cauta CONPROIECT-AKY, ca sa va convingeti!
    Si am uitat sa mai scriu despre un alt subiect: cariera de balast Sadoveni, pentru care Primaria Manoleasa trebuie sa plateasca o amenda de 30.000 lei, TOT DIN VINA PRIMARULUI! Cum??? Simplu: „imparatul de Manoleasa” (M.M.) a inceput exploatatia INAINTEA emiterii H.C.L. pentru infiintarea carierei si, mai ales, inainte de a obtine autorizatia de mediu si celelalte documente necesare. Astfel, Garda de mediu a amendat Primaria Manoleasa cu suma de 30.000 lei, bani care vor fi platiti TOT DIN BUGETUL COMUNEI! Asta desi in HCL privind infiintarea carierei de balast primarul este insarcinat cu ducerea la indeplinire, dar pe cai legale, nu in modul acesta! Cine e de vina???
    Ales „imparat de Manoleasa” acest individ cu veleitati de vacar a stiut, in toti acesti 8 ani de „domnie” sa conduca aceasta comuna amarata cu maciuca, furand pe fata, amenintand si jignind cetatenii, incalcandu-le drepturile si terorizandu-i.
    Cred ca dupa mentorul lui (Turcanu), el e cel care ar trebui sa fie cercetat de DNA. La fel si lingaii care i-au votat in Consiliul local aberatiile!
    E clar ca cel care va urma la conducerea comunei (dupa alegerile din 2016) va avea o misiune extrem de grea, ba chiar imposibila – avand in vedere ca ACTUALUL PRIMAR A DUS COMUNA IN FALIMENT, va fi imposibil sa se mai faca vre-o investitie!
    Asa ca va urez succes tuturor celor care v-ati vandut votul pentru 50-100 de lei, sau pentru o sticla de rachiu, sau care ati primit cadouri sub forma de echipament militar reformat! Va felicit pentru falimentarea comunei, pentru realizarile inexistente si pentru „prosperitatea” care ne inconjoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *