Botoșăneanca care a primit o inimă se simte bine. Operația realizată la Târgu Mureș a fost un succes

femeie transplant inimaFemeia de 45 de ani din Botosani care a primit o inima, in urma transplantului efectuat la Institutul din Targu Mures, se simte foarte bine si in curand va parasi sectia de Terapie Intensiva.

Aceasta interventie a fost posibila dupa ce familia unei tinere care a murit intr-un accident de masina a fost de acord sa i se preleveze organele. Numarul vietilor salvate ar creste, spun doctorii, daca ar exista mai multi donatori.

Gabriela nu mai credea ca va putea duce o viata normala. Desi urma de ani buni un tratament medicamentos pentru inima ei extrem de slabita, singura sansa era un transplant. S-a inscris pe lista de asteptare si era printre primii 30 de pacienti care aveau nevoie urgent de o inima noua. Cand a primit vestea ca ea este cea compatibila s-a simtit usurata.

like facebookLa fel ca acum, dupa interventia care a durat aproape 5 ore. Pe Gabriela o asteapta acasa doi copii o fetita si un baiat. Pentru ei a luptat.

Gabriela, pacienta: „Am primit vestea asa, cu surprize, dintr-o data. Era pentru viata noastra, ma bucur mult ca am venit la institut. Inima era in stare avansata, dar cu regim, cu tratament, ce mi-a dat, am vrut sa fie bine. Acum sunt ca un nou-nascut, pot sufla usor. Nicioadata asa nu m-am gandit ca operatia nu o sa fie o reusita, am sperat.”

Medicii spun ca interventia a fost o reusita si datorita eforturilor Gabrielei care a respectat cu strictete tot regimul impus.

Profesor doctor Horatiu Suciu, sef IBCVT Targu Mures: „Era in evidenta clinicii noastre de mai mult de un an cu insuficienta cardiaca in stadiu avansat , era pe lista de transplant, dansa a mai fost internata cu ocazia unui alt transplant. Din fericire, acum aceasta compatibilitate a fost favorabila pentru dansa, ne bucuram pentru ca este o femeie tanara si care isi doreste sigur o viata mai buna si noi ii acordam aceasta sansa.”

Doctor Sorin Pascan
, medic anestezist IBCVT Targu Mures: „Operatia a decurs fara probleme, este si meritul pacientei, starea desi nu era grozava, dar starea biologica, se vede pentru ca doamna s-a straduit s-a ingrijit a venit la tratamente am reusit sa tinem pe linia de plutire.”

Cel mai probabil pacienta va fi externata peste 2 saptamani. De la inceputul anului pana acum doar 4 transplanturi de inima s-au realizat la Institutul de Boli Cardio Vasculare si Transplant din Targu Mures in conditiile in care pe lista de asteptare sunt 100 de persoane.

Sursa: Stirile ProTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *