Șefa Inspectoratului Școlar Județean cere bani de la nivel central pentru școlile din județ. Vezi motivul!

mihaela hunca m 003Situație paradoxală în mai multe școli botoșănene din mediul rural. Acestea și-au modernizat grupurile sanitare, însă nu pot primi autorizații sanitare de funcționare întrucât apa curentă nu are parametrii corespunzători apei potabile. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că s-au solicitat fonduri de la nivel central pentru lucrările necesare obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare în școli. Ea susține că, totuși, față de anul școlar trecut, a mai crescut procentul unităților de învățământ cu autorizații sanitare.

like facebook”S-au făcut eforturi considerabile în acest sens, dar mai sunt probleme în ceea ce privește calitatea apei. Chiar dacă au apă curentă, chiar dacă au modernizat grupurile sanitare, rămâne o problemă calitatea apei, pentru care se va interveni în perioada imediat următoare. Am cerut sprijin și la nivel național, astfel că la nivelul județului s-a făcut o situație care reprezintă un necesar financiar pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă autorizație sanitară de funcționare. Sperăm ca mare parte din aceste unități să primească fondurile respective și să poată să-și rezolve problemele. Școlile arată mult mai bine ca anul trecut, s-au făcut multe îmbunătățiri, dar chiar dacă s-au făcut îmbunătățiri nu depinde de oameni calitatea apei”, a spus șefa IȘJ.

Ea susține că în câteva școli din județ unde au existat astfel de probleme s-au achiziționat filtre de apă, astfel încât elevii să aibă apă potabilă.

Potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul Școlar Județean,  puțin peste jumătate din școlile din județul Botoșani dețin autorizații sanitare de funcționare, respectiv 311 unități de învățământ din județ (58, 68%) dintr-un total de 530 de școli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *