Incendiu puternic la o casă în toiul nopții. Flăcările au distrus adăposturile de animale şi păsări

incendiu-acoperisIgienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale, jocul copiilor cu focul şi depozitarea cenuşii cu jar în apropierea materialelor combustibile sunt cauzele care au generat şase incendii, în ultimele două zile, pe raza judeţului Botoşani.

Pentru stingerea acestora şi înlăturarea efectelor au  intervenit, în total, peste 40 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani,  membrii ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cetăţeni.

Pagubele au fost estimate la aproape 20.000 lei. Au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 1.000.000 de lei.

like facebookCele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în noaptea de 10 spre 11 iulie, în gospodăria unui localnic din satul Sarafineşti, comuna Corni. Generat, cel mai probabil, după ce proprietarul a depozitat cenuşa cu jar lângă depozitul de furaje, incendiul s-a extins cu repeziciune şi la adăposturile de animale şi păsări.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului la ora 03.31.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele şi cele două anexe, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la alte construcţii din gospodărie.

Flăcările au distrus adăposturile de animale şi păsări, 15 baloţi de paie şi 200 kg lemne de foc. Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 17.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 67.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *