FOTO Municipalitatea vrea să achiziționeze 24 de autobuze electrice. Vezi proiectul!

portariuc ovidiu autobuz electric 4Locuitorii din municipiul Botoșani se vor bucura în viitorul apropiat de un sistem de transport public modern și ecologic. Municipalitatea este interesată să achiziționeze  24 de autobuze electrice pentru a completa traseele care nu sunt accesibile cu tramvaiul. Un astfel de autobuz electric a fost testat luni de primarul Ovidiu Portariuc, dar și de mai mulți consilieri locali. Ei au făcut o călătorie scurtă prin oraș iar la final s-au declarat încântați.

Primarul municipiului Botoșani a declarat că până la finalul anului va fi depus un proiect ce vizează modernizarea transportului public urban.

like facebookProiectul de transport public vizează două componente: transportul cu tramvaiul și transportul cu autobuze electrice. Reabilitarea liniilor de tramvai pe traseele existente și achiziția de tramvaie noi și completarea acestor zone cu autobuze ecologice -24 autobuze electrice. Am invitat un producător pentru că vrem să cercetăm piața, să vedem care din variante sunt mai viabile atât ca exploatare, dar ne interesează și costul achiziției. Este un autobuz extrem de fiabil, silențios și nu poluează, iar cel mai important lucru este economia -cost foarte scăzut de operare 400.000 euro. Am vrea să achiziționăm autobuze produse pe continentul european. În ușurința pentru a alimenta cu piese de schimb atunci când este nevoie dar ajutăm și producătorii europeni”, a spus Portariuc. Primarul susține că transportul public cu autobuze electrice reprezintă o soluție de a diminua poluarea.

De asemenea, edilul municipiului a mai spus că Agenția Fondului de Mediu va dota fiecare municipiu din țară cu un număr de 40-50 prize de alimentare electrice.

Societatea Eltrans va opera și transportul electric și cel cu tramvaiul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *