Președintele CJ, despre alegerile parțiale: Termenul cred că este deja depășit, dacă Guvernul nu a luat nicio decizie până în acest moment

sorescu ghePreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, consideră că nu se impun alegeri parțiale pentru postul vacant de președinte al CJ Botoșani. El spune că termenul pentru organizarea alegerilor parțiale este depășit, iar pe de altă parte acest lucru ar însemna o cheltuială foarte mare care nu-și are rostul.

Din câte știu, alegerile parțiale se fac cu cel mult 12 luni înainte. Anul trecut au fost pe 6 iunie. Termenul cred că este deja depășit, dacă Guvernul nu a luat nicio decizie până în acest moment.  Cel puțin la consiliile județene ar trebui să fie vot uninominal, nu știu cine s-ar mai încumeta pentru zece luni de mandat. Nu cred că este oportun acum”, a spus Sorescu.

Declarația președintelui CJ Botoșani a fost făcută pe fondul acuzelor aduse de președintele Klaus Iohannis actualului Guvern, cum că s-a încălcat legea pentru că nu s-au organizat alegeri parțiale locale și parlamentare pentru posturile vacante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *