Piste de bicicliști amenajate la Vlăsinești prin GAL Valea Bașeului de Sus

antet Gal Baseul de SusÎn perioada mai 2013- Ianuarie 2014, Asociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat trei sesiuni de depunere proiecte pentru Măsura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale. În urma lansării acestor sesiuni, opt unități administrativ- teritoriale din teritoriul GAL au depus proiecte în valoare publică totală de 397.355 euro.

Comuna Vlăsinești, membru public GAL „Valea Bașeului de Sus”, reprezentată de primarul Lucian Trufin, a atras fonduri nerambursabile în valoare de 50.000 de euro prin Măsura 322, prin proiectul”Amenajare piste de biciclete în comuna Vlăsinești, județul Botoșani”.

Realizarea proiectului va contribui la ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare prin stimularea unui număr cât mai mare de participanți la acest tip de transport ecologic și prin asigurarea condițiilor optime de circulație și siguranță.

Acest proiect prevede in primul rand lucrări de modernizare și adaptare a infrastructurii rutiere pentru toți participanții la trafic în acord cu interesele comunității, precum și cu necesitățile identificate în vederea dezvoltării durabile a comunei Vlăsinești. Oportunitățile de dezvoltare vizează îmbunătățirea condițiilor de viață din punct de vedere economic, social, cultural și educațional.Perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, cu termen limita sfârșitul anului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *