Clădiri și terenuri de două milioane de lei scoase la vânzare după ce patronul a fost condamnat

hala de vanzareBunurile unei societăți comerciale din Botoșani au fost scoase la vânzare la scurt timp după ce patronul acesteia au fost condamnat la închisoare.

Este vorba de firma Agrocarn Company SRL al cărei proprietar, Cristian Achiței, a fost condamnat, în luna decembrie 2014, la un an de închisoare cu suspendare.

Lichidatorul firmei botoșănene a scos la licitație clădiri și terenuri care se ridică la două milioane de lei.

Este vorba de un teren extravilan de 2.264 metri pătrați și o hală de 1.200 metri pătrați situate pe raza localității Huțani din comuna Vlădeni, care sunt evaluate de 331.060 de lei fără TVA.

De asemenea, lichidatorul vinde un teren intravilan 6.220 mp şi două clădiri, una de 985 mp şi una de 1.094 mp, la prețul de 553.553 de lei fără TVA

Mai sunt scoase la vânzare un teren de 3.127 mp situat în extravilanul localității Huțani pe care se află un depozit materiale construcţii la prețul de 387.622 de lei plus TVA, dar și un teren extravilan de 2.186 mp cu depozit de materiale construcţii de 1.200 mp la prețul de 392.600 de lei la care se adaugă TVA.

Patronul Agrocarn Company a fost condamnat definitiv, în luna decembrie 2014, de judecătorii Curţii de Apel Suceava pentru evaziune fiscală. Gheorghe Cristian Achiţei, fost administrator al societăţii Agrocarn Company SRL, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

like facebookÎn timpul procesului, bărbatul a achitat prejudiciul indicat de anchetatori, respectiv 46.864 de lei. Judecătorii i-au mai interzis acestuia să mai administreze vreo firmă.

În rechizitoriul întocmit de procurori arată că în luna mai 2013 ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţii cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive pentru a nu plăti impozit la stat.

 

One thought on “Clădiri și terenuri de două milioane de lei scoase la vânzare după ce patronul a fost condamnat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *