Prefectul invită botoşănenii la festivităţile ce vor avea loc de Ziua Veteranilor

zilele veteranilor de razboi botosani3Prefectul Costică Macaleţi invită, şi în acest an, botoşănenii care vor să rememoreze vitejia şi sacrificiile românilor ce au luptat pentru ţară şi neam, să participe la festivităţile ce vor fi organizate miercuri, 29 aprilie. Ziua Veteranilor de Război va fi marcată la Botoşani prin ceremonial şi paradă militară, evenimentele urmând să aibă loc la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial, situat în intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Calea Naţională.

Începând cu ora 10, peste 100 de militari provenind de la unităţile militare 01251 şi 01189, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor constitui detaşamentul de onoare ce va fi trecut în revistă de către prefectul judeţului.

După ceremonialul religios, se vor depune flori, iar cel care va prezenta o alocuţiune va fi generalul de brigadă în rezervă Gheorghe Prăjinaru, preşedintele filialei botoşănene a Asociaţiei Veteranilor de Război din România.

Ca şi în anii anteriori, programul festiv va fi închis după defilarea gărzii de onoare.

„Sper ca vremea, ce se anunţă a fi destul de rece pentru miercuri, să nu-i împiedice pe botoşănenii care vor să participe la festivităţi. Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să-i sărbătorească pe veteranii care ne fac cinstea de a mai fi printre noi şi să-şi exprime respectul pentru cei trecuţi la Cele Sfinte.”, este invitaţia prefectului Costică Macaleţi.

Forţele de ordine şi de intervenţie în caz de urgenţă vor asigura condiţiile necesare desfăşurării festivităţilor, traficul rutier urmând să fie restricţionat în intersecţie, pentru a se asigura spaţiul necesar defilării gărzii de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *