VIDEO Doi studenţi din Botoşani joacă într-un film ce a fost selectat la Cannes

Doi studenţi din Botoşani joacă într-un film ce a fost selectat să participe la Cannes. Scurtmetraju „Tibi” a fost regizat de un adolescent de 17 ani, Dan Iliuţă, iar din distribuţie fac parte şi botoşănenii Vlad Galer precum şi Cezara Munteanu.

cezara munteanu actrita film tibi canneslike facebookAmbii sunt studenţi la actorie şi spun că s-au alăturat echipei de liceeni datorită entuziasmului acestora de a face un film care să ajungă la Cannes.

Tibi, eroul care dă numele scurtmetrajului, este un tânăr al cărui tată a murit, aparent într-un accident. Dar câteva detalii pe care le citeşte într-un bilet trimis de un anonim îl fac pe Tibi să pornească în căutarea unui alt adevăr. Iar simpla căutare se transformă brusc într-o aventură.

La scenariu au lucrat aproape toţi cei implicaţi în filmare. Dar ideea a venit dintr-o experienţă personală a regizorului.

 

vlad galer student film tibu cannesDan Iliuţă a fost ajutat de profesori şi de colegii din liceu. Cel mai greu, spun ei, a fost să lucreze eficient peste 10 ore pe zi.

Filmările au început în decembrie şi au durat aproape trei luni. Acum după ce filmul a fost selectat la Cannes, tinerii încearcă să strânga bani pentru drum. Festivalul de la Cannes debuteaza pe 13 mai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *