Președintele CJ: Vom semna un protocol interjudețean cu cei din Iași pentru realizarea drumului strategic

sorescu gheorghe cj (1)Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, va semna un protocol interjudețean cu autoritățile din Iași privind realizarea drumului strategic, care va avea o lungime de 100 kilometri. Sorescu spune că acest lucru se va întâmpla imediat după sărbătorile de Paști.

Am amânat semnarea protocolului cu cei de la Iași din cauza sărbătorilor. Trebuie acest document, pentru că drumul strategic se va face până la limita județului Iași”, a spus Sorescu.

Consiliul Judeţean a alocat fonduri din buget pentru pentru expertize și studiul de fezabilitate. Într-o primă etapă au fost alocați câte 15.000 de lei pe kilometru pentru partea de documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.

like facebookDrumul strategic va fi pe ruta: limită judeţul Iaşi-Răuseni-Rediu-Todireni-Hlipiceni-Albeşti-Truşeşti-Buhăceni-Dângeni-Hăneşti-Săveni, plus drumurile convergente care intră în acest drum, respectiv Răuseni-Călăraşi, Todireni-Talpa-Suliţa-Blândeşti cu acces spre Botoşani şi Dângeni-Mihălăşeni, cu legătura cu drumul spre Ripiceni.

Valoarea investiției se ridică la peste 180 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *