Fiscul începe verificarea averilor oamenilor de afaceri botoşăneni. Vezi câţi sunt vizaţi!

bogat cu bani multiAgenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat, prin noul serviciu creat, controlul marilor averi. Echipa de control a marilor averi la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi este formată din cinci inspectori dintre care un botoşănean, Cornel Gherasim, însă nu vor controla averile din judeţele din care provin.

like facebookAstfel, potrivit unor surse neoficiale primele controale care vor fi demarate de echipa menţionată se vor desfăşura zona de sud a României, iar colegii lor din judeţele din sud vor verifica averile persoanelor fizice din Nord Est. În judeţul Botoşani sunt vizate aproximativ 50 de persoane, majoritatea oameni de afaceri, ce sunt suspecte că au realizat averi cu mult peste veniturile declarate oficial. La nivelul regiunii au fost selectate peste 400 de persoane fizice ce urmează a fi controlate.

Inspectorii se folosesc de mai multe metode pentru a afla averea şi a compara cu veniturile fiscalizate. Spre exemplu compară cheltuielile cu veniturile declarate pe o anumită perioadă. Sunt analizate conturile bancare  toate operaţiunile făcute prin bănci. Sunt analizate toate bunurile pe care persoana în cauză le are pe numele său şi dacă sunt acoperite de veniturile declarate.

Conform Codului de procedură fiscală, inspectorii constată dacă există  diferenţe semnificative între veniturile estimate pe baza situației fiscale personale şi cele declarate. Dacă diferenţele depăşesc 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei, sunt continuate verificările. În cazul în care sunt făcute astfel de constatări se impozitează sumele nefiscalizate cu 16% şi se poate ajunge până la dosar penal pentru evaziune fiscală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *