Înşelăciune! Au cerut bani, pe Facebook, în numele starețului Mănăstirii Cozancea. Poliţia începe o anchetă

Manastirea Cozancea
Manastirea Cozancea

Trei tineri, dintre care unul de 16 ani, sunt cercetaţi pentru înşelăciune, după ce au cerut bani, pe Facebook, în numele stareţului Mănăstirii Cozancea.

Poliţiştii din comuna Sulița au fost sesizaţi, marţi, de către stareţul mănăstirii, Constantin Străchinaru, cu privire la faptul că, în perioada februarie- martie 2015, trei tineri s-au folosit de imaginea acestui obiectiv pentru a obţine în mod injust sume de bani de la mai multe persoane.

like facebookÎn fapt, s-a stabilit că, în anul 2014, doi tineri, în vârstă de 16 ani şi respectiv 18 ani, ambii din municipiul Botoşani, ar fi creat, pe o reţea de socializare, un cont purtând numele lăcaşului de cult, de care s-ar fi folosit ulterior, pentru a pretinde şi primi, cu titlu de donaţie, sume de bani, de la diverse persoane.

Astfel, în perioada februarie – martie 2015, cei doi tineri au solicitat şi primit prin transfer interbancar, suma totală de 150 de euro, de la persoane aflate în străinătate.

De asemenea, la data de 12 martie 2015, un alt tânăr, de 22 ani, din municipiul Botoşani a încercat, în acelaşi mod, să obţină de la o persoană, suma de 200 euro.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de înșelăciune şi tentativă de înşelăciune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *