Vezi ce propune un lider de sindicat pentru ca botoșănenii să nu mai fie încărcați la facturile de apă!

Contorizare apartamentUn lider de sindicat vine cu o soluție în cazul botoșănenilor care sunt încărcați la facturile de apă, deși sunt buni platnici. Marius Oroșanu, liderul Cartel Alfa Botoșani, a spus vineri, la întâlnirea cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, că primește tor mai multe sesizări din partea unor membri de sindicat cu privire la modul de facturare a apei. Acesta a venit și cu o propunere: să plătească plusul de apă, în cazul celor cu contor la scară, cei care nu declară apa consumată.

like facebookSunt multe anomalii în sistemul de calcul, în citirea facturilor, indiferent că este vorba de energie, de gaz sau la apă. O sesizare pe care am avut-o de la mai mulți membri vizează apa, respectiv sistemul actual cu citirea la contorul de scară. Dacă sunt în plus se împarte la toată lumea, indiferent că eu am fost corect și mi-am declarat indexul lună de lună. Eu tot mai primesc unu-trei metri cubi în plus funcție de cei care nu au declarat indexul. Propunerea membrilor noștri este, și rămâne să o analizați și să vedeți dacă este fezabilă sau nu, dacă tot se merge pe ideea de la contorul de scară să plătească cei care nu declară. Până la urma-urmelor nu trebuie să pedepsim acel consumator care este corect. Dacă sunt cinci-șapte familii care nu au declarat, diferența să fie repartizată pentru cei care nu declară”, a spus Oroșanu.

El este convins că în acest mod se va ajunge la o disciplinare a populației din acest punct de vedere și nu vor mai apărea problemele respective.

La întâlnirea cu ministrul a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, care a spus că se caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *