Drepturi pentru polițiști cerute la întâlnirea cu ministrul Dialogului Social

politisti ziua politiei botosani2Virgil Bordei, președintele Confederației Sindicale Naționale ”Meridian”, filiala Botoșani a pus pe tapet ministrului pentru Dialog Social, Liviu Pop, trei probleme cu care se confruntă angajații din Poliție. El a cerut reprezentantului Guvernului finalizarea Statutului polițistului precum și finalizarea Legii salarizării unitare.

Această lege ar rezolva problema multor sporuri în ceea ce privește discriminarea salarială. Colegi cu același statut beneficiază de alte drepturi. De asemenea, o problemă ar mai fi finalizarea Legii cadrelor militare, să fie aplicate prevederile art.20 din Legea 284 din 2010 în ceea ce privește acordarea acelor solde la ieșirea la pensie, pentru că polițiștii au foarte multe incompatibilități cu calitatea profesională”, a spus Virgil Bordei la întâlnirea cu ministrul.

like facebookA intervenit senatorul Șerban Mihăilescu, care a afirmat că în acest domeniu s-au făcut eforturi deosebite financiare și că au fost acordate mai multe drepturi polițiștilor.

Acolo s-au făcut eforturi deosebite. S-au dat o grămadă de drepturi. Din punctul meu de vedere, nu mai există niciun fel de restanță în acest domeniu”, a menționat Mihăilescu.

Și ministrul a punctat faptul că polițiștii au primit mai multe drepturi în ultima perioadă.

Am dat săptămâna trecută norma de hrană pentru polițiștii locali. În același timp, este o discuție aplicată între Ministerul Apărării prin domnul Dușa și domnul Oprea pe Legea pensiilor militare. Intenția din acest punct de vedere este cât se poate de clară, se știe la nivelul Guvernului, știu cei doi miniștri în a corela cele două legi în așa fel încât să se rezolve problema militarilor și polițiștilor. Știm de ea și este în analiză”, a spus Liviu Pop.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *