Cătălin Flutur, despre bugetul Consiliului Județean: Este jale pe secțiunea dezvoltare

CJ pdl catalin fluturConsilierul județean Cătălin Flutur a cerut reprezentanților Consiliului Județean să facă tot posibilul pentru a atrage fonduri europene până la sfârșitul anului. Flutur a spus joi, în ședința de Consiliul Județean, că bugetul județului pe secțiunea funcționare este unul de apreciat, însă la secțiunea dezvoltare este ”jale”. Consilierul județean crede că nu vor fi atrase toate fondurile europene pentru dezvoltarea județului până la sfârșitul anului.

Trebuie să fie un semnal de alarmă foarte serios. Și anul trecut am ridicat această problemă. Suntem undeva la mai puțin de jumătate realizat, iar marile probleme se ridică la fondurile primite de la Uniunea Europeană. Până la sfârșitul anului, noi trebuie să tragem toți banii. Trebuie să-i rugați, să-i impulsionați pe cei de la ADI-uri, pe specialiștii din Consiliu, să scoatem la licitație ce mai avem de scos și să lucreze în ritm susținut până la sfârșitul anului. Trebuie să cheltuim banii aceștia, iar dacă nu-i cheltuim este posibil să-i punem noi”, a spus Flutur.

like facebookPreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a confirmat faptul că nu s-a reușit, față de prevederile bugetare, să se acceseze în totalitate sumele propuse.

Anul acesta provocarea este imensă. Avem în derulare operațiuni cu fonduri europene. Toate proiectele care au fost semnate sunt cu termen de finalizare la sfârșitul anului 2015. Suntem implicați în accesarea de fonduri și finalizarea proiectelor”, a menționat Sorescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *