VIDEO Vilă devastată. Hoții au furat bunurile cu TIR-ul. Prejudiciu de zeci de mii de euro

vila devastata roma botosani furt10Un furt incredibil s-a petrecut în această săptămână în judeţul Botoşani. Hoţii au devastat o vilă după ce au furat o zi şi o noapte din ea şi au plecat cu un TIR de bunuri. Paguba este uriaşă, fiind estimată la 25.000 de euro.

like facebookHoţii au venit la pont ştiind că proprietarul locuinţei este plecat la muncă în Spania. Casa este cu etaj şi este amplasată la intrare dinspre Botoşani în comuna Roma fiind la strada principală. Culmea este că mai multe case din zonă sunt nou construite şi aparţin unor persoane plecate în străinătate, iar în ultimul an au avut loc patru spargeri şi încă nu au fost prinşi hoţii.

Maxim Marcel, de 38 de ani, lucrează de 11 ani în Spania, unde locuiește cu tot cu familie. Toţi banii câştigaţi i-a investit în casă. În plus, și-a cumpărat utilajele pentru un service pe care voia să îl

Marcel Maxim in garajul devastat
Marcel Maxim in garajul devastat

deschidă reuşind de asemenea să aducă şi mai multe maşini pentru realizarea unui parc de dezmembrări.

În timp ce era plecat în străinătate, bărbatul și-a rugat mama să treacă din când în când pentru a vedea dacă totul este în regulă. Femeia, care locuiește în localitate, trecerea de trei ori pe săptămână.

Ultima vizită la vila băiatului a fost miercuri, iar totul părea în regulă. Vineri, imaginea pe care a văzut-o a fost de coşmar: poarta principală spartă cu ranga, urme prin toată curtea, iar casa devastată. Hoţii au cotrobăit toată casă, iar poliţiştii aveau să stabilească că au lucrat o zi şi o noapte şi s-au ajutat de un TIR pentru a căra toate lucrurile.

Au încărcat toate utilajele pentru service şi le-au cărat cu mâna ceea ce duce la ipoteza că au fost cel puţin patru persoane având în vedere greutatea sculelor de sute de kilograme. Au luat truse de chei, însă au lăsat ambalajele în garaj, au încărcat un televizor cu o diagonală de 120 cm, calculator, băuturi, bijuterii, au găsit ascunşi 2.800 de euro şi 12.000 de lei.

 

geamul deschis cu ranga
geamul deschis cu ranga

Poliţiştii şi proprietarul casei au reuşit să stabilească cum au procedat hoţii. După ce au spart poarta principală, s-au dus în spatele casei şi apoi s-au dus la poarta din spatele casei şi au spart lacătul, creând astfel o a doua ieşire pe unde ar fi putut fugi în cazul în care erau descoperiţi. Apoi, au spart senzorii de mişcare ce aprindeau becurile. Au folosit o rangă şi au intrat în casă printr-un geam din spatele imobilului.

Ajunşi în locuinţă, au găsit câteva chei de la uşile interiore, iar la cele pe care nu le-au putut descuia le-au spart. Au răscolit tot garajul și, pe lângă scule, au luat haine.

În plus, au tăiat ţeava de cupru din toată casa, pentru a putea valorifica materialul.

Au spart dulapurile şi au scos tot din ele, au luat până şi vesela, ce era adusă din Spania. Când au ieşit cu lucrurile din casă au trebuit să facă slalom printre maşinile parcate în curte, iar la final au forţat şi uşa unui autoturism, vrând probabil să ia şi casetofonul.

Proprietarul este terminat. În momentul în care a primit vestea, acesta a scăpat telefonul din mână. Marcel Maxim a plecat de la serviciu şi nici măcar nu şi-a anunţat patronii. Pur şi simplu a renunţat. A ajuns acasă şi a descoperit dezastrul. A fost audiat de poliţiştii. Criminaliştii au ridicat probe de la faţa locului, însă deocamdată totul este o incertitudine. Are câteva persoane bănuite de comiterea furtului, însă poliţia din localitate i-a refuzat cererea de a se face percheziţii la domiciliile acelor persoane.

” Toată muncă mea de 11 ani s-a dus. Sunt disperat şi nu pot să cred că pur şi simplu au venit cu un TIR şi mi-au luat totul. Au lucrat ziua prin casă, pentru că seara trezeau suspiciuni dacă erau luminile aprinse, iar noaptea au cărat. Acum poliţistul care se ocupa de caz mi-a spus că pleacă în concendiu şi să caut alt coleg. Am ajuns într-o situaţie disperată”, spune Marcel Maxim.

poarta principala fortata cu ranga
poarta principala fortata cu ranga
perete unde erau depozitate scule pentru service
perete unde erau depozitate scule pentru service

 

dulap spart de hoti in cautarea bunurilor de valoare
dulap spart de hoti in cautarea bunurilor de valoare

 

garajul devastat de hoti
garajul devastat de hoti

 

5 thoughts on “VIDEO Vilă devastată. Hoții au furat bunurile cu TIR-ul. Prejudiciu de zeci de mii de euro

  1. ASA E LA POLITIA BT,POLITAIUL CARE AVEA CAZUL,INTRA IN CONCEDIU DUPA 2 ZILE,IAR IN TIMP DOSARUL APARE CU AUTOR NECUNOSCUT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *