Portariuc oferă cadou la naștere, căsătorie și majorat botoșănenilor. Vezi în ce constă!

ovidiu portariuc certificat inceput de drumPrimăria Botoșani va oferi botoșănenilor câte un copac în dar, cu prilejul celor mai importante evenimente din viața acestora, respectiv majorat, căsătorie și naștere. Municipalitatea va demara proiectul în cel mai scurt timp și, spune primarul municipiului Botoșani Ovidiu Portariuc, botoșănenii vor primi câte un ”Certificat de început de drum”, iar cu acesta va merge la Direcția Silvică, va lua copacul și îl va planta acolo unde dorește.

Din grijă pentru mediul înconjurător, vom lansa o acţiune prin care, în momente importante din viaţa botoşănenilor, aceştia vor primi un certificat de început de drum. Pe baza acestui certificat vor putea ridica de la Direcţia Silvică un copac pe care-l vor planta unde vor dori, sau unde municipalitatea le poate pune la dispoziţie teren, dacă se vor interesa la primărie de acest lucru. Certificatul va fi acordat în momentul naşterii, majoratului şi căsătoriei. Toate aceste lucruri vor fi comunicate de către Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. Cetăţenii vor primi acest certificat atunci, se vor îndrepta către Direcţia Silvică, pentru că nu e suficient ca primăria să planteze aceşti copaci”, a declarat Ovidiu Portariuc, primarul municipiului.

like facebookCopacii vor fi asiguraţi în mod gratuit de către Direcţia Silvică, în baza unui parteneriat pe care instituţia îl care cu Primăria Botoşani. După primele estimări, anual ar urma să se planteze în jur de 500-600 de pomi în municipiul Botoșani.

Există două sezoane: de primăvară și de toamnă, iar cei care primesc aceste certificate le pot păstra pentru a le folosi în sezon. Am identificat multe zone unde nu există copaci”, a spus primarul, care a adăugat că își dorește ca prin acest proiect Botoșaniul să fie cel mai verde oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *