Un dorohoian și-a făcut propria statuie și a pus-o în fața casei. Acum, el lucrează la busturile lui Iliescu, Constantinescu și Băsescu

statuie dimitrie rachita -dorohoiUn bărbat de 83 de ani și-a făcut propria statuie pe care a postat-o în fața casei sale are acum o nou provocare. Botoșăneanul vrea acum să le facă portretele primirlo trei președinți ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.

Dimitrie Rachită este fostul lider Partidei Romilor din Dorohoi. Pe linga multiplele veleitati artistice, Nea Rachita se pricepe și la sculptură. Atat de bine incit a vrut sa arate si altora de ce e in stare. Asa ca și-a „plantat” propria statuie in fata locuintei de pe strada Zmeului din Dorohoi.

like-facebookA mai creat un bust al soției sale, dar ceea ce urmează- spune el- va fi impresionant. Vrea ca busturile președinților României de după Revoluție să fie o adevărată carte de vizită pentru el.

statuie dimitrie rachita - dorohoi„Vreau să am toți președinții țării, pentru că e o mândrie pentru noi, Nu contează cum s-au numit. Ei ne-au condus”, a spus Dimitrie Răchită.

Pensionarul, care a fost specialist în cazane și turbine electrice, recunoaște că realizarea busturilor este prea scumpă, însă spune că va aloca o parte din banii din pensia sa care depășește cu puțin suma de 1.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *