Barurile din preajma unităților de învățământ, răscolite de polițiști și comisarii de la Protecția Consumatorului. Vezi ce au găsit!

bauturi spirtoaseZeci de baruri aflate în apropierea unităților de învățământ din municipiile Botoșani și Dorohoi și orașele din județ au fost ținta unor controale efectuate de echipe mixte de polițiști și comisari de la Protecția Consumatorului. Au fost verificate nu mai puțin de 60 de baruri și săli de internet, acțiunea derulată de polițiști vizând prevenirea și combaterea absenteismului școlar și a consumului de alcool și substanțe interzise în rândul minorilor. Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat la rândul lor dacă agenții economici respectă Legea 349 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun.
like facebookÎn timpul raziei, au fost găsiți în baruri 46 de elevi, din care 34 lipseau nemotivat de la ore. Polițiștii au aplicat patru amenzi, din care două au fost date barmanilor pentru că au vândut băuturi alcoolice minorilor. Alte șase baruri au fost sancționate și de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului pentru că vindeau țigări la bucată minorilor, dar şi pentru neafişarea avertismentelor referitoare la spaţiile în care fumatul este interzis. Cele șase baruri au primit amenzi în valoare de 250 lei fiecare.
Inspectoratul Județean de Poliție a transmis și 46 de informări către părinți și unitățile de învățământ cu privire la elevii găsiți în localuri”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

One thought on “Barurile din preajma unităților de învățământ, răscolite de polițiști și comisarii de la Protecția Consumatorului. Vezi ce au găsit!

  1. Foarte bine! Dar sa instiinteze si ISJ asupra faptului ca la CN Mihai Eminescu o parte dintre profesori lipsesc mai abitir ca elevii , vezi dna Kira, De doua saptamani de cand a inceput semestrul sunt clase carora nu li s-a predat mai nimic! Bine ca au inchis portile sa nu iasa elevii in strada! Repet….o parte din profesori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *