Invită femeile să nască! Un primar din Botoşani a găsit o metodă pentru a creşte natalitatea

Un primar din judeţul Botoşani a găsit o metodă inedită de a stimula atât căsătoriile, cât şi naşterile. Pentru că populaţia este prea îmbătrânită, acesta a decis să acorde bani tinerilor care se căsătoresc şi care fac copii.

mama cu nou nascutEste vorba de primarul comunei Vlăsineşti, Lucian Trufin, care a propus Consiliului Local, iar acesta a aprobat, o hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar de 500 de lei fiecărui cuplu de tineri aflaţi la prima căsătorie.

like facebookTotodată, administraţia din Vlăsineşti va acorda un ajutor la naştere de câte 200 de lei, timp de trei luni de la venirea pe lume a copilului.

Lucian Trufin
Lucian Trufin, primar Vlasinesti

Decizia a fost luată sporul natural este negativ. Practic, în 2014, în Vlăsineşti au avut loc doar cinci căsătorii şi 15 naşteri, în condiţiile în care numărul deceselor a fost de aproape 60.

„Noi investim în infrastructură, investim în apă şi în canalizare, acordăm ajutoare financiare pentru investitori, dar nu investim în resursa umană. Trebuie să ne orientăm spre oameni„, a declarat, pentru BotosaniNews, primarul de Vlăsineşti.

El speră ca iniţiativa sa să dea rezultate pe termen mediu şi lung.

Primarul spune că ajutoarele la naştere nu vor fi acordare oricui, ci în anumite condiţii. Familiile trebuie să îşi dea un angajament privind buna creştere a copilului.

„Noi nu vrem să stimulăm familiile dezorganizate„, a adăugat Trufin.

 

 

 

One thought on “Invită femeile să nască! Un primar din Botoşani a găsit o metodă pentru a creşte natalitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *