Umoristul Toni Monacu îi răspunde lui Florin Ţurcanu, deranjat de „caricaturile” sale

Dumitru Toni MonacuUmoristul Dumitru (Toni) Monacu, cel care semnează „Epigrama zilei” în BotosaniNews, îi răspunde liderului PNL Florin Ţurcanu, după ce acesta s-a arătat, luni, deranjat de una dintre epigramele sale.

Florin Ţurcanu, atac la colegii din fostul PDL: Doar mort vor scăpa de mine

Monacu a lansat public un punct de vedere în 5 puncte, pe care vi-l pezentăm în continuare:

Referitor la afirmația domnului președinte Florin Țurcanu (preluată de aproape toată mass media botoșăneană) precum că eu aș face ”caricaturi la adresa PNL” vin cu următoarele precizări:
1. În anul 1994, când multă lume nu știa care e stânga și care e dreapta, mă înscriam în PNL (considerat atunci Partidul Elitelor). Având în vedere că bunicul meu, Ion Monacu a fost șeful PNL pe raza plasei (unitate administrativă, nu altceva!) Baia, este evident că nutresc pentru acest partid un sentiment aparte și nu mi-aș permite niciodată să iau în derâdere PNL sau să ”fac caricaturi”. Dimpotrivă !
2. A propos de caricaturi, trebuie să recunosc cinstit că sunt un antitalent la desen (cunosc doar desenul tehnic învățat în facultate !) și prin urmare nu am încercat niciodată să ”fac caricaturi”, în domeniul artelor plastice, rămânând doar un admirator nu îndeajuns de avizat.
3. Niciuna din epigramele mele postate pe FB sau publicate de-a lungul timpului în broșuri, volume sau în presa centrală și locală nu au avut ABSOLUT NICIODATĂ ca subiect PNL. Oameni din PNL, da ! Or ”L’etat c’est moi !” e o sintagmă care nu mai e de actualitate în Éuropa secolului XXI ! Dictaturile au dispărut de mult iar dictatorii au rămas în cărțile de istorie la rubrica ”Nu faceți ca ei !”
4. Nu sunt nicidecum omul lui Flutur, fostul primar să-și caute singur de grijă că, mă gândesc eu, e în stare!
5. Dacă a publica în spațiul public o epigramă adresată cuiva – indiferent ce funcții vremelnice ocupă – este o faptă reprobabilă, atunci JE SUIS TONI și trimiteți mitraliorii la mine !

One thought on “Umoristul Toni Monacu îi răspunde lui Florin Ţurcanu, deranjat de „caricaturile” sale

  1. Bravo Dom*le , inevitabil cei care se simt trebuiau sa se scuze, doar ca e prea bine incalzit fotoliul ala la CJ si cam pacat sa fie eliberat :)) apropo… vrem si o caricatura cu gigel frone (de botosani) daca se poate ….stiti dvs cine….senatorul nostru ca tare fotogenic este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *