Exclusiv! Directorul DSVSA, urmărit penal pentru abuz în serviciu. Ancheta este derulată de Parchetul General

Vasiliu Minodora, director DSVSA BotosaniDirectorul Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoșani, Minodora Vasiliu, este anchetat pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Ancheta este derulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Vasiliu are calitatea de inculpat.

În anchetă sunt vizaţi mai mulţi şefi ai DSVSA din ţară, iar faptele privesc falsificarea unor documente cu privire la abatorizarea mai multor bovine. Animalele ar fi fost bolnave (cel mai probabil cu boala limbii albastre), însă cu acordul DSVSA au fost sacrificate, în diverse abatoare, după care au fost trimise în spaţiul comunitar.

like facebookPotrivit anchetatorilor, reprezentanţii DSVSA Botoşani au operat, ilegal, pe 3 octombrie 2014, în Baza Naţională de Date (SNIIA) ştergând unele menţiuni privind sacrificarea unor animale. Întreg scandalul ar putea pune în pericol expedierile intracomunitare de bovine.

Contactată, Minodora Vasiliu s-a declarat mirată de ancheta în care ar fi implicată, menţionând că nu i s-a adus la cunoştinţă nimic şi că îşi va contacta avocatul pentru a se lămuri.

„Nu ştiu nimic. Nu am primit nimic oficial. Nu am fost citată. Sunt foarte relaxată pentru că nu am făcut nimic în neregulă”, a declarat directorul DSVSA.

Declarațiile lui Vasiliu contrazic un punct de vedere oficial al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care confirmă ancheta.

„Vă comunicăm faptul că la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de inculpata Minodora Vasiliu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual”, se arată în adresă.

3 thoughts on “Exclusiv! Directorul DSVSA, urmărit penal pentru abuz în serviciu. Ancheta este derulată de Parchetul General

  1. dar pe madame Sibeke, de ce n-o întreabă nimeni cum se ducea ea pe la abator pe la Munteanu la Sulița și-i cerea ăluia bani de concediu vreo una mie euro? și nu numai acolo. mai mergea și pe la o fabrică de cașcaval de la Flămînzi, tot pt niște niscaiva ”sponsorizări”…

  2. colcăie D.S.V.-ul ăla de șpăgari. mai sînt nișe ”schelete prin dulap” pe acolo cu vaci cu leucoză pe la Hănești(solomonescu). vaci care au fost sacrificate printr-un abator pe undeva, știe el d-na Dora, dl.Harabagiu și alții. poate se duce unul din ei și se confesează la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *