Scandalos! Profesor de sport, care este şi consilier judeţean, acuzat că a bătut un elev

eleviUn elev de clasa a VII a  de la o şcoală din Costeşti, comuna Răchiţi,  spune că a fost bătut de profesorul de sport, care este şi consilier judeţean. Elevul îl acuză pe profesorul de sport, Sergiu Marian,  că l-a lovit de mai multe ori.  Incidentul a avut loc, marţi, când băiatul a început să se bulgărească în curtea şcolii cu câţiva colegi. Unul dintre bulgării aruncaţi de el a ajuns în holul instituţiei de învăţămân, iar acest lucru l-ar fi înfuriat la culme pe profesor, care s-a gândit să-i aplice o corecţie. L-a luat, l-a lovit peste faţă şi în spate şi apoi l-ar fi împins de un dulap, care era închis cu lacătul, iar băiatul s-ar fi lovit puternic.

Mi-a zis de ce am aruncat cu zăpadă şi mi-a tras peste cap, m-a izbit de dulap. După aia îmi zicea să fac curat pe acolo […] Mă doare spatele, pe la gât. Domnul profesor a mai venit după aia în clasă şi a vrut să vorbească cu mine, dar l-a oprit domnul diriginte. M-a mai lovit şi mai demult la o oră de sport. Atunci doar mi-a dat cu palma peste cap. Îmi era frică să mai vin la şcoală, dar m-a consins mama să vin şi am venit cu ea să vorbească cu domnul diriginte ”, a spus elevul.

scoala costestiNorocul său a fost că un alt profesor, Gabriel Apetrei, se afla prin preajmă şi l-a scos din mâinile cadrului didactic. Băiatul a mers acasă şi le-a povestit părinţilor, dar aceştia nu au luat nicio măsură. Se tem pentru că, spune tatăl copilului, băiatul tot trebuie să meargă acolo la şcoală, iar profesorul predă de mulţi ani la unitatea de învăţământ. Părintele recunoaşte, însă, că băiatul avea urme pe spate cum fusese lovit şi de când s-a întâmplat totul a început să vorbească noaptea singur, în somn.

Am ajuns acasă seara şi el plângea, era în cameră. Mi-a spus că l-a lovit profesorul de sport. Până acum nu vorbea, dar aseară şi alaltăseară a vorbit prin somn. E profesor la noi de atâţia ani, dar…na. Nu e normal să-l lovească, dar…Eu, noi doar pentru copii muncim şi nu-mi convine să îl bată. Nici eu nu îl bat, nu l-am lovit niciodată. Nevasta a fost la şcoală şia discutata cu profesorul şi el şi-a cerut scuze şi atât. Nu vrem să depunem plângere, dar nu vreau să fac rău. Bine că copilul se simte bine. Îl mai doare în spate, unde a fost trântit de lacăt, dar nu”, a spus Marcel Rusu, tatăl copilului.

Marcel Rusu, tatăl elevului
Marcel Rusu, tatăl elevului

Profesorul de sport nu neagă acuzaţiile, dar refuză să comenteze incidentul.

„Nu vă pot da nicio declaraţie, îmi pare rău. Sunt profesor de serviciu acum. Mergeţi la director sau la Inspectoratul Şcolar. Eu nu am ce să mă apăr. Cum să-l lovesc? Nu am fost implicat. Dacă veniţi cu certificat medico-legal…”, a spus Sergiu Marian.

O comisie de la nivelul unităţii de învăţământ va face anchetă în acest caz, mai ales că băiatul susţine că a mai fost agresat şi în ceilalţi ani de profesorul respectiv, dar nu a spus nimănui până acum.

Sergiu Marian, profesor, consilier judeţean al PSD
Sergiu Marian, profesor, consilier judeţean al PSD

În momentul de faţă, la nivelul şcolii, este  constituită o comisie de cercetare a abaterilor disciplinare care anchetează abaterile prezumate săvârşite de cadrul didactic în speţă. La Inspectoratul Şcolar nu a fost înregistrată nicio plângere în acest sens”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Dragoş Cristea.

 

4 thoughts on “Scandalos! Profesor de sport, care este şi consilier judeţean, acuzat că a bătut un elev

  1. Domnul Sergiu Marian e cel mai bun profesor pe care lar putea avea scoala asta vreodata,cred ca sunt cam exagerate acuzatiile aduse asupra dansului….mia fost diriginte 4 ani si nu a facut niciodata chestii din astea …e o facatorie a unui domn profesor care nu prea il suporta,el a pus copilul si parintii sa dea declaratiile astea asupra lui….in ziua aia cand se zice ca lar fi lovit ,dupa ce a iesit de la scoala copilul ala se dadea cu sania si nu parea ca il durea ceva…

  2. URGENT ANCHETA JURNALISTICA PENTRU ACEST CAZ! ATENTIE ESTE PROTEJATUL DNEI HUNCA, in persoana!Domnul profesor are un istoric bogat in bataia copiilor si chiar a profesorilor! Sunt foarte multi parinti care ar formula plangeri impotriva lui, dar le este foarte frica! Agresivitatea profesorului a fost marcanta in bataia aplicata DOAMNEI DESPINA careia ia smuls si parul din cap!
    SOLICITAM AJUTOR PUBLIC DE A NE SCAPA DE ACEST PROFESOR BATAUS!

  3. Copile, pe tine cine te-a pus sa scrii sau chiar domnul profesor isi aduce osanale singur! Daca e asa de bun de ce se teme de anchete? Sa vina institutiile statutului sa cerceteze si sa faca dreptate. Parintii asta vor – DREPTATE! Daca este asa bun profesor sa fie premiat sa MEARGA LA ALTA SCOALA SAU CHIAR LA INSPECTORAT sa impartaseasca tehnici noi de bataie!

  4. Doamna Insp General – trebuie sa luati masuri urgente in acest caz…..ca e cu repetitie….faceti o comisie de la inspectorat si scoateti din invatamant astfel de cadre…..nu de alta dar sa nu le urmati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *