A dat în judecată Ministerul Educaţiei după ce a primit nota 3,5 la titularizare

catalog- scoala- profesorUn fost profesor a dat în judecată Inspectoratul Judeţean Botoşani şi Ministerul Educaţiei solicitând recorectarea unei lucrări susţinute pentru examenul de titularizare pe care l-a susţinut în anul 2012.

Gheorghe Bordianu, de 52 de ani, a predat, timp de 16 ani, geografia la şcoli generale şi licee din Constanţa şi Botoşani.

like facebookFostul dascăl susţine că a fost eliminat din sistem pentru că el a fost un copil abandonat şi a crescut într-o instituţie a statului şi unii oameni din sistem făceau discriminare.

Fostul profesor susţine că la proba practică a examenului a fost notat cu 10, însă la proba scrisă a primit nota 3,5, deşi a scris cinci pagini, iar corectura făcută de el îi indica o notă de cel puţin şapte.

A contestat notarea şi după ce nota nu i-a fost majorată a apelat la jucători să oblige cele două instituţii să recorecteze lucrarea. Gheorghe Bordianu spune că ştie pe de rost materia, după ce a predat atâta timp, iar la examenele de titularizare din Constanţa era fruntaş, în 2009 fiind pe locul trei în tot judeţul.

Acesta mai susţine că nu este pentru prima dată când sunt diferenţe de notare, în 2011 lucrarea sa la corectare a mai primit un punct şi jumătate în plus faţă de prima corectură.

Rămas şomer, bărbatul a ajuns să lucreze ca paznic în Bucureşti şi susţine că are o situaţie materială precară, soţia sa fiind pensionată pe caz de boală.

În primă instanţă, judecătorii Tribunalului Botoşani i-au respins solicitarea, însă bărbatul a atacat decizia la Curtea de Apel Suceava.

„Oricând pot dovedi ce am scris pe acele 15 pagini. Am fost sabotat atât de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, cât si de Ministetul Educatiei. Aştept decizia Curţii de Apel Suceava şi sper să mi se facă dreptate”, a declarat Gheorghe Bordianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *