Un neonatolog din Botoşani recomandă viitoarelor mămici să nască în Iaşi dacă vor să le trăiască copiii

postare eugen prajinaru1Un medic ce activează în cadrul Secţiei de Obsetrică Ginecologie  a Spitalului Judeţean Mavromati face afirmaţii incredibile şi le îndeamnă pe viitoarele mămici să nască în Iaşi dacă vor să le trăiască copii.

like facebookEugen Prăjinariu a revenit cu o nouă postare despre deficienţele sistemului şi explică faptul că în spitalul botoşănean aparatura este ieşită din uz sau incompletă. Mai mult decât atât, acesta compară situaţia de la Botoşani cu cea de la Materniatea Giuleşti, unde a avut loc un tragic accident.

„Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul și o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri am avut un caz deosebit care a necesitat investigații pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentația secției în privința aparaturii și achizițiilor. Am constatat cu stupoare că înafară de incubatoare restul aparatelor sunt ieșite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipsește câte ceva, fie nu au inspecția tehnică și aviz de funcționare. Secția de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât cum a fost la Giulești”, scrie în postarea de pe Facebook medicul.

Recomandarea acestuia este ca viitoarele mămici să nască la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, dacă vor să nu întâmpine probleme.

„Viitoare mămici dacă se instalează cumva durerile naşterii, înainte de 34 de săptămâni de gestaţie, nu vă mai obosiţi să-l sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are rost. Suiți-vă într-o mașină și fuga la Iași la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreți să vă trăiască pruncul. După ce se naște foarte greu se poate transfera și nici nu avem cu ce să-l stabilizăm”, încheie medicul.

One thought on “Un neonatolog din Botoşani recomandă viitoarelor mămici să nască în Iaşi dacă vor să le trăiască copiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *