Mită la frontieră. Cum a încercat un tânăr să aducă în ţară 32.000 de pachete de ţigări!

sediu Parchet BotosaniUn tânăr, de 24 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru dare de mită şi contrabandă cu ţigări. Robert Gavriluţă, din Darabani, a încercat să se folosească de doi poliţişti de frontieră pentru a face contrabandă cu ţigări şi le-a promis mai multe sume de bani.

like facebookÎn luna martie a purtat discuţii cu un agent şi un ofiţer, iar o lună mai târziu a preluat 32.000 de pachete cu ţigări, într-o maşină cu numere false şi în condiţiile în care nu avea permis de conducere.

După ce a fost prins a fost pus sub acuzare pentru o suită de infracţiuni, respectiv  „dare de mită, colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat; conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

„Facem precizarea că sesizarea instanţei de judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *