Adolescent din Botoşani trimis în judecată după un dublu asasinat comis în Iaşi

Gabriel-Motoc criminal iasiIeri, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au decis trimiterea in judecata a unui adolescent care a comis un dublu asasinat in apropiere de municipiul Iasi. Gabriel Motoc, de 17 ani, pare a fi cel mai nou monstru aparut in Iasi in ultima vreme.

like facebook Ceea ce a facut el depaseste orice imaginatie. A ucis cu sange rece doi pensionari care traiau in liniste intr-o casuta din zona Bucium. Gabriel Motoc este din comuna Balta Arsa, judetul Botosani, si a venit in Iasi pentru a munci la sotii Constantin Tiberiu Petrovici, de 76 ani, si Paraschiva Petrovici, de 58 ani. Cei doi l-au primit in casa lor, i-au dat bani, mancare si l-au pus sa se ocupe de treburile gospodaresti.

Dublul asasinat a avut loc in noaptea de 3/4 septembrie 2014. Pentru a-si duce la indeplinire planul satanic, a folosit doua topoare, cate unul pentru fiecare dintre cele doua victime. Scopul uciderii celor doi pensionari era furtul.

„Dupa savârsirea infractiunii de omor, inculpatul a sustras din locuinta victimelor patrutelefoane mobile, un aparat foto, 26 lei, un spray iritant lacrimogen, o geaca din piele, cartea de identitate a victimei Petrovici Constantin Tiberiu, un seif metalic de dimensiuni mici, chei si un pistol marca Mauser Werke calibru 10/22T cu încarcator. O parte din bunuri au fost abandonate la o distanta de aproximativ un kilometru de locuinta victimelor”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Criminalul a fost prins la cateva zile dupa comiterea faptei. A fost identificat de catre politistii de la Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane cu ajutorul sistemului GPS al unuia dintre cele trei telefoane mobile pe care le furase din locuinta sotilor Petrovici. Practic, monitorizarea telefonului agresorului a condus la prinderea acestuia.

„Inculpatul s-a ascuns prin livezile si locurile împadurite de pe raza comunei Tomesti, iar la data de 5.09.2014 a fost gasit de organele de politie la o stâna din comuna Costuleni. În urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca moartea sotilor Petrovici a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii consecinta traumatismelor cranio-cerebrale deschise. Inculpatul a fost supus expertizei psihiatrice, stabilindu-se ca a comis faptele cu discernamânt, prezentând însa risc de reiterare a comportamentului antisocial”, au precizat procurorii. Principala ipoteza a anchetatorilor este ca Gabriel Motoc a intrat in locuinta celor doi soti in toiul noptii si a fost surprins de Tiberiu Petrovici, pe hol. Pustiul avea in mana un topor, cu care l-a lovit direct in cap.

„Corpul victimelor au fost gasite pe holul locuintei, in pozitii diferite, ceea ce a indus ideea organelor de ancheta ca mai intai a fost omorat persoana de sex masculin, autorul fiind surprins de sotie, si aceasta fiind ulterior omorata. Cele doua victime au leziuni extrem de grave. Obiectele de care autorul s-a folosit au fost identificate. Este vorba despre un topor care a fost gasit in curtea victimelor si un alt topor care a fost gasit la mare distanta de locuinta celor doi. Din locuinta s-au sustras acte de identitate, de altfel a fost gasit buletinul barbatului, la fel ca si carcasa de pastrare a unui pistol cu bile pe care acesta l-a sustras si pentru care victima avea permis. S-au mai furat patru telefoane mobile si o suma de bani”, au precizat anchetatorii.

Mama criminalului: „Nu mai pot sa il iert”

Oamenii legii au aflat ca Gabriel Motoc fusese in locuinta celor doi soti cu trei zile inainte de atac. Acesta se oferise sa vina sa le munceasca in gospodarie si cel mai probabil a tras concluzia ca in locuinta se afla ascunse sume mari de bani, intrucat sotii detineau o bucata mare de teren. „Este fiul meu, dar sper sa il inchida pe viata. El nu este un om care sa merite sa fie iertat. A omorat doi oameni, cum sa pot eu sa il iert vreodata. Regret ca l-am adus pe lume. M-a facut de rusine in tot satul, a furat, a batut, ne-a luat toti banii din casa, ce nu a facut, dar l-am iertat si am incercat sa il aducem pe calea cea buna. Acum nu mai pot sa il iert, nici nu ma intereseaza ce o sa se intample”, a declarat Marineta Motoc, mama criminalului.

Sursa Bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *