Primul manual de jurnalism pentru copii și adolescenți lansat la Botoșani. Profesorii invitați să înființeze cercuri de jurnalism în școli!

asociatia buzz media botosaniAsociația Buzzmedia organizează, sâmbătă, 1 noiembrie, ultima activitate din proiectul “Atelierele BUZZ- jurnalism pentru copii”, finanțat de Primăria Botoșani. Este vorba despre conferința de închidere a proiectului în cadrul căreia va avea loc lansarea primului manual de jurnalism pentru copii și adolescenți. Evenimentul va avea loc la sala George Enescu a Hotelului Rapsodia, începând cu ora 13.00, intrarea fiind liberă.

Ideea de a realiza un manual de jurnalism pe înțelesul copiilor vine ca urmare a numărului tot mai mare de copii și adolescenți care doresc să participe la activitățile concentrate în jurul ziarului Buzz, publicație scrisă de copii și adolescenți, unica de acest fel din Botoșani.

Manualul de jurnalism este conceput atât cu părți de teorie, cât și cu exerciții practice pe care copiii pasionați de jurnalism le pot rezolva odată parcurse noțiunile elementare la care se referă exercițiile în cauză. Fiecare capitol are la final un set de exerciții practice pentru a fixa mai bine în minte noțiunile învățate.

like facebookPublicația se adresează atât copiilor, cât și profesorilor de limba și literatura română și nu numai, care doresc să realizeze împreună cu elevii revista clasei sau a școlii.

De asemenea, echipa ziarului Buzz se va implica, odată finalizat acest proiect, în constituirea de noi grupe de elevi pasionați de jurnalism în școli, astfel încât profesorii care doresc să înființeze un cerc de jurnalism în școală, sunt rugați să trimită o solicitare pe emailul [email protected] pentru detalii în acest sens. Copiii formați la aceste cercuri de jurnalism înființate în școli vor avea ocazia să scrie articole la ziarul Buzz despre evenimentele și activitățile din școala lor. Cei mai buni vor deveni automat, ulterior, membri de bază ai redacției Buzz.

Lansarea manualului de jurnalism pentru copii și adolescenți este ultima activitate din proiectul “Atelierele BUZZ- jurnalism pentru copii”.  Proiectul a debutat în luna mai a acestui an, de ziua tineretului, cu o activitate de socializare și promovare a activităților, urmată de un seminar de jurnalism și o serie de ateliere practice și de teorie în cadrul cărora participanții la proiect s-au familiarizat cu profesia de jurnalism. În luna august, copiii au participat la concursul “Botoșani, orașul meu drag” în urma participării lor la acest concurs rezultând cinci reportaje video pe teme specifice realizate chiar de copii. Concursul a avut ca scop evaluarea cunoștințelor dobândite la atelierele de jurnalism. Acesta s-a finalizat, cum era firesc, cu festivitatea de premiere.

Ziarul Buzz este un proiect de voluntariat care își propune promovarea și susținerea valorilor, formarea copiilor și adolescenților cu aptitudini în jurnalism, dezvoltarea unei noi generații de oameni de calitate, promovarea culturii și susținerea talentelor.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *