Exclusiv! Suspiciuni de fraudă în proiectul de reabilitare a CET. Instituţiile statului au ridicat documente din Primăria Botoşani

modern calor energie electricaInstituţiile statului au ridicat, de curând, mai multe documente din Primăria Botoşani, ca urmare a unor suspiciuni de fraudă în proiectul de reabilitare şi modernizare a reţelelor de termoficare, dar şi a CET.

Departamentul pentru Luptă Antifraudă- DLAF efectuează verificări cu privire la proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009- 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, care a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi care a fost implementat de municipiul Botoşani.

Proiectul a avut o valoare de peste 40 de milioane de euro, iar derularea sa a atras atenţia reprezentanţilor din România ai Uniunii Europene.

like facebookAstfel, recent, DLAF a cerut Primăriei Botoşani copie după toate contractele încheiate, in 2010 si 2011, în cadrul acestui proiect, dar şi modul de atribuire a acestora.

De asemenea, oficialii DLAF au cerut numele tuturor membrilor în comisiile de evaluare a ofertelor pentru fiecare contract atribuit, dar şi numele şi funcţiile persoanelor responsabile de implementarea fiecărui contract.

Totodată, inspectorii antifraudă vor să ştie ce valori au avut contractele şi în ce măsură au fost efectuate plăţile.

 

 

One thought on “Exclusiv! Suspiciuni de fraudă în proiectul de reabilitare a CET. Instituţiile statului au ridicat documente din Primăria Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *