O delegație a Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botoșani în Portugalia

Proiect Comenius Liceul Pedagogic BotosaniPatru profesori şi doi elevi ai Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botoşani au participat, în perioada 17-24 octombrie 2014, la cea de-a patra întâlnire de proiect în oraşul Vila Verde din nordul Portugaliei.

Evenimentul a reunit aproximativ 60 de participanţi din cele 9 ţări partenere în proiectul multilateral Comenius care poartă numele ”A Matter of Choices” şi care este finanţat de Comisia Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

like facebookObiectivele principale ale parteneriatului vizează alegerile conștiente pe care le pot face elevii în beneficiul lor precum promovarea unui stil de viață sănătos, combaterea dependențelor de orice fel, încurajarea interacțiunii și a implicării sociale, dar și a voluntariatului în slujba comunității. Până acum, prin activitățile din calendarul proiectului, elevii și profesorii din cele 9 țări (Austria, Belgia, Danemarca, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Scoția, Turcia) au participat la ateliere de lucru pe tema combaterii violenței și a dependențelor, au creat postere și reviste/pagini de jurnal cu mesaje de integrare socială, au organizat dezbateri pe tema stilului de viață sănătos și a nevoii de a limita timpul petrecut în fața calculatorului, dar au și participat la activități în aer liber de genul vânătoare de comori sau „Ziua bicicletelor”.

Proiectul va continua și în anul școlar 2014-2015 cu alte activități interesante și motivante care se înscriu sub semnul angajării sociale prin acțiuni de voluntariat și caritate, dar și prin cluburi organizate la nivelul fiecărei școli partenere. La nivel european urmează alte 3 reuniuni de proiect la care vor participa atât elevi cât și profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *