Anunţ de informare al Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală „Valea Başeului de Sus

antet Valea BaseuluiAsociaţia Grupul de Acţiune Locală „Valea Başeului de Sus” îşi desfășoară activitatea pe un teritoriu omogen şi continuu care înglobează 10 comune şi un oraş din județul Botoșani, sub autoritatea Programului LEADER creat pentru dezvoltarea zonelor rurale.

Din Februarie 2013 şi până în prezent, asociaţia a realizat campanii de informare şi promovare continue în teritoriu pentru a facilita accesarea fondurilor europene de către potenţiali beneficiari.

În acest sens, s-au organizat întâlniri publice în toate comunele din teritoriu concomitent cu caravana PNDR, caravana fondurilor europene pentru satul românesc. De asemenea, s-au realizat întâlniri tematice din domeniul agricol, atât din sectorul zootehnic, cât şi din cel al cultivării plantelor, în cadrul cărora au fost promovate programul LEADER şi Strategia de Dezvoltare Locală, fiind oferite şi informaţii cu privire la practicarea agriculturii în raport cu standardele europene, precum şi informaţii utile privind formularea şi depunerea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene.

GAL „Valea Başeului de Sus” susţine promovarea produselor tradiţionale româneşti. În luna Decembrie 2013 a organizat Târgul de Crăciun de promovare a produselor locale, în cadrul căruia producătorilor din teritoriu li s-a oferit posibilitatea să îşi promoveze producţiile proprii.

GAL „Valea Başeului de Sus” doreşte crearea unui brand zonal pentru valorificarea şi raţionalizarea produselor locale la o calitate superioară şi pentru creşterea competitivităţii în teritoriu, fapt pentru care a demarat în acest sens un proiect de cooperare cu alte 3 GAL-uri din România şi un GAL din Italia. Promovarea produselor tradiționale locale s-a realizat şi la nivel internaţional, în cadrul unui seminar organizat în Bulgaria, unde GAL-urile române au susţinut importanţa agriculturii în dezvoltarea economiei.

GAL „Valea Başeului de Sus” comunică în mod constant agenda sa de lucru şi organizează acţiuni de animare a teritoriului întocmai pentru a exista un flux informaţional continuu  şi eficient, care să constituie suport pentru cetăţenii din teritoriu, interesaţi de accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea unor afaceri proprii.

Pentru mai multe detalii vizitați www.valeabaseuluidesus.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *