Caz cutremurător în Maternitate. Operată de trei ori în mai puţin de 24 de ore, după o naştere. Bebeluşul a murit a doua zi

Mihaela Profir
Mihaela Profir, duminică, în Spitalul Judeţean Mavromati

Caz cutremurător întâlnit în Maternitatea din Botoşani la sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat. O femeie a fost operată de trei ori în mai puţin de 24 de ore, după o naştere, iar bebeluşul a murit a doua zi.

Mihaela Profir are 35 de ani, iar vineri dimineaţă a ajuns la Maternitate pentru cea de-a doua naştere. Ea născuse în urmă cu aproape nouă ani un băieţel, iar acum, împreună cu soţul său, îşi doreau foarte mult un al doilea copil.

Vineri, puţin după ora 7.00, a ajuns la Maternitate pentru a naşte. La scurt timp, ea a fost preluată de cadrele medicale şi pusă să nască natural. După un lung travaliu şi chinuri puternice, medicii şi-au dat seama că Mihaela Profir nu poate să nască fără cezariană, aşa încât au schimbat soluţia.

like facebookAu dus-o pe tânara mamă în sala de operaţie, unde au reuşit să scoată copilul din pântece.

După puţin timp, femeia a suferit o hemoragie internă, astfel încât a fost supusă celei de-a doua intervenţii chirurgicale. Pentru că starea ei s-a agravat, femeia a fos transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Mavromati, unde a suferit o a treia operaţie, după care a rămas internată pe reanimare. Când a ajuns la Spitalul Judeţean, starea femeii era atât de gravă încât medicii au cerut acordul scris al familiei pentru a o opera din nou.

Dumitru Profir
Dumitru Profir

Dumitru Profir, soţul Mihaelei, care lucrează în construcţii, se afla, vineri, la Vatra Dornei. El spune că lucrurile stăteau foarte bineri vineri dimineaţă, însă au luat o turnură negativă imediat ce femeia a ajuns la Maternitate.

„Vineri, pe la ora 10.00 am vorbit ultima dată cu ea. După aceea, am sunat-o şi nu a răspuns nimeni. După ce am sunat de trei ori, a răspuns o doamnă care mi-a spus că e în sala de operaţie. Şi de acolo, nu am mai ştiut nimic până la 4.00 şi ceva, când eram în Suceava şi veneam spre casă. După aia, m-a sunat un cumnat şi mi-a spus să merg repede la Judeţean. Nu ştiam ce treabă are Judeţeanul cu Maternitatea. Am sunat la Maternitate, dar ori nu ştia nimeni, ori n-au vrut să spună. Despre copil nu am ştiut nimic până a doua zi, sâmbătă„, spune soţul Mihaelei Profir.

Drama a crescut în intensitate când, sâmbătă la amiază, bărbatul a fost sunat de unul dintre medicii din Maternitate şi sfătuit să îşi boteze băieţelul nou-născut că nu mai are şanse de supravieţuire. Bebeluşul a fost creştinat, iar apoi a murit.

Dumitru Profir crede că întreaga poveste foarte tristă a fost generată de cadrele medicale care au asistat la naşterea soţiei sale. El crede că este vorba de o culpă medicală, iar din acest motiv spune că va face, luni, plângere la Poliţie, dar şi o sesizare la Colegiul Medicilor.

 

 

10 thoughts on “Caz cutremurător în Maternitate. Operată de trei ori în mai puţin de 24 de ore, după o naştere. Bebeluşul a murit a doua zi

  1. Au ramas in spitale medicii pregatiti dupa anul 1989 care sunt beneficiarii noului sistem de invatamint cu examene trucate,sa vedeti ce o sa fie dupa ce ies la pensie toti medicii pregatiti de Ceausescu atunci sa vad pe Drelciuc unde ii cazeaza pe beneficiarii noului sistem de sanatate.

  2. dna doctor Oprisanu are pe constiinta acest copil mort. daca se va ancheta serios sa va descoperi grava culpa medicala, manevra gresita la asistarea la nastere.

    si daca nu era dna doctor Olaru murea si mama.

  3. De ce au chinuito? Nu a dat destui bani …In spitalele din Romania si mai ales la Botosani ,limita dintre viata si moarte o fac banii. In rest nu conteaza nimic.Dupa asta umbla doctorii dupa bani.Bin,e ceri bani ,dar rezolvi cazul .Dar asa ?Femeia operata ,copilul mort…Astia trebuie luati cu parul .Cum tu medic sa nu te astepti la o nastere grea cand biata femeie avea 35 ani? Astia au ajun la un nivel de nesimtire ca nu mai au nici Dumnezeu ,nici mila ,nici rusine .Un fel de ,,criminali ,,nepedepsiti .

  4. Sanità Romena di MERDA vergogna rovinare una famiglia in questo modo.
    I medici Romeni di Merda si meritano la decapitazione in piazza.

  5. Rusine sa va fie la scoala va invata sa luati bani sau sa salvati viata la cine are de nevoie !Doctori care au facut asa cu cumnata mea ca a distus o familie trebuie sa se duca la curatat la cacat nu sa fie in halat alb rusine ,unde sunt controale unde sunt cei ce manaca la rahat toata ziua vrea sa fie votati pentru ce?ca nu este nimic bun in tara doctori trebuie trimisi a casa prea multe persoane mor pt cauza loro criminalii rusine

  6. impuscati medicii…doar asa se rezolva treaba…numai merge in Romania pe prosteala…ori faci treaba ori daca nu sunt destule hectare de prasit sau cosit…nu toti sunt nascuti cu harul de a fi medici , profesori …ca mecanic auto sau ca zugrav poate sa profeseze oricine…dar omul nu e o marioneta pe care sa faci experiente …IMPUSCATI SI NATIONALIZATE AVERILE ACESTOR LICHELE…AVIZ TODICA , OLARU SI RESTU POATE DE LEGE SCAPATI …dar de FURIA OAMENILOR NU SCAPATI …si nu se stie cand va omoara vreo ruda a unui pacient …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *