Clase supraîncărcate cu elevi la şcolile de prestigiu. Profesor: La o clasă cu prea mulţi elevi se pierde din calitatea actului didactic

elevi la scoalaZeci de clase din județul Botoșani funcționează peste numărul legal de elevi. Sunt școli în municipiu care funcționează și cu 35 de elevi, deși numărul maxim admis este de 25, astfel de situații fiind înregistrate în special la școlile de prestigiu din Botoșani. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, spune că în situațiile de față perdanții sunt elevii, respectiv părinții.

Finanțarea vine pe numărul stabilit de lege, nu pe câți elevi trec în plus. Pe elevii care sunt înregistrați în plus nu vine finanțarea. Pierde elevul, pentru că funcționând într-o clasă cu prea mulți elevi se pierde din calitatea actului didactic. Una este să lucrezi ca profesor cu 25 și alta e să lucrezi cu 33. Pierde elevul, pierde părintele elevului„, a spus Axinte.

like facebookEl spune că în multe situații clasele depășesc numărul de elevi și urmare a insistențelor părinților de a avea un anumit cadru didactic pentru copilul lor.

Potrivit legii, numărul maxim de elevi la o clasă de liceu este 28, la gimnaziu și învățământul primar 25, în timp ce la grădinițe 20.

 

25 primar și 20 grădinițe. Sunt mai mulți decât ar trebui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *