AGA va decide dacă directorii de la Nova Apaserv vor primi salarii compensatorii în caz de concediere

sediu Nova apaserv BotosaniAdunarea Generală a Acţionarilor de la Nova Apaserv va decide, luna viitoare, dacă directorii societăţii vor primi compensaţiile băneşti stabilite de Consiliul de Administraţie, în cazul în care aceştia sunt schimbaţi politic. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a declarat că artificiul l-a care au apelat reprezentanţii de la Nova Apaserv reprezintă un mod de a-şi proteja statutul lor.

Este o prevedere care spune că în condiţiile în care managerii vor fi schimbaţi din condiţii neimputabile lor, atunci primesc o compensaţie echivalent cu salariul. Este o chestiune discutabilă. Contractele de management au nişte indicatori de performanţă a unităţii. El (nr. directorul) poate spune că a ajuns să aibă profit, a ajuns cu plata la zi, iar acum mă schimbaţi pentru că s-au creat alte majorităţi politice„, a spus Sorescu, care a precizat că AGA va analiza măsura şi va da verdictul final în această situaţie.

Şefii de la apă şi-au completat contractele de mandat cu clauze ce prevăd primirea unor salarii comensatorii în caz de demitere din cauze neimputabile.

like facebookAstfel, dacă directorul general, Gabriel Cârlan sau ce adjuncţi, Ady Petruşcă şi Corneliu Mihai(în prezentat suspendat din funcţie după numirea ca manager la Spitalul Judeţean) vor fi schimbaţi, societatea va trebui să plătească 24 de salarii.

Cum directorul general câştigă 6500 de lei brut lunar, suma ce o are de primit se ridică la 156.000 de lei, iar ceilalţi doi plătiţi cu 6.000 de lei vor primi câte 144.000 de lei.

One thought on “AGA va decide dacă directorii de la Nova Apaserv vor primi salarii compensatorii în caz de concediere

  1. Ce se intimpla la Apa Serv est5e inadmisibil. Dupa ce ca Turcanu a adus la conducerea acestei societati o liota de liberali – mai multi, pe total, decit nr. existent acum 2 ani – majoritatea fiind lipsit de calitati manageriale si care au adus unitatea in prag de faliment, acum acestia vor salarii compensatorii. Pentru ce?
    Pentru nestiinta lor? Pentru faptul ca noi, consumatorii platim preturi si tarife majorate fara nici o noima, fara sa existe un plan de afaceri pentru redresare cu termene precise, fara sa se gaseasca solutii eficiente de functionare, fara o strategie investitionala care sa asigure in viitor un parcurs foarte bun !
    Daca acesti sefi de ocazie ar fi fost angajati prin concurs, pe bune, atunci se mai putea discuta despre salarii compensatorii, dar asa…… ? Cum au venit, asa sa se duca in sistemul privat, sa-si demonstreze acolo calitatile de conducatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *