Săptămână de foc pentru pompierii botoşăneni

pompieri select gazSăptămâna trecută, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 101 situaţii de urgenţă. Este vorba de 14 incendii, cinci misiuni de supraveghere a respectării regulilor şi măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unui meci de fotbal şi la Târgul Agro Zoo, o misiune de înlăturare a pericolului de incendiu în urma producerii unui accident rutier, o misiune de asigurare a zonei pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, cinci alte intervenţii (asanare fântâni, degajare copaci şi elemente de construcţie, transport persoane bolnave) şi 70 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

În cinci situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului, de pompierii voluntari. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 70 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 650.000 lei.

like facebookÎn urma situaţiilor de urgenţă un bărbat de 70 de ani şi-a pierdut viaţa şi s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 130.000 lei. Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs ca urmare a nerespectării regulilor şi  măsurilor de prevenire a incendiilor la exploatarea mijloacelor locale de încălzire şi a instalaţiilor electrice, dar şi pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *