Botoşănean arestat preventiv după mai multe furturi comise la Suceava. Folosea mănuşi ca să nu lase amprente

cercetat arestat de orice felUn botoşănean şi un sucevean au format o echipă pentru comiterea mai multor furturi din locuinţe pe raza municipiului Suceava, iar bunurile sustrase le comercializau în judeţele Botoşani şi Bacău. Joi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, după mai multe cercetări, i-au identificat pe cei doi bărbaţi specializaţi în furturi. Este vorba despre Marin T., de 47 de ani, din comuna Suharău, judeţul Botoşani şi Ştefan A., de 45 de ani, din comuna Vereşti.

like facebookCei doi au fost localizaţi  în zona bisericii „Turnu Roşu” din municipiul Suceava, unde se pregăteau să pătrundă într-una din casele din apropiere, cu scopul de a sustrage bunuri. În timp ce suceveanul Ştefan A. stătea de pază pe strada I. G. Sbiera, Marin T. a sărit gardul în curtea unei locuinţe, cu scopul de a pătrunde în interiorul casei şi a sustrage bunuri. Cei doi au fost interceptaţi de poliţiştii judiciarişti aflaţi în pândă, care, după ce i-au legitimat au efectuat controlul corporal al persoanelor identificate, fiind găsite asupra lor o rangă metalică şi câte o pereche de mănuşi ce le foloseau la comiterea faptelor. Asupra lui Marin T. a fost găsit şi un cercel din metal galben, model lănţişor ce are la capăt o biluţă, sustras în data pe 5 septembrie din locuinţa unui bărbat de 63 de ani, din municipiul Suceava.

Botoşăneanul a recunoscut comiterea faptei, declarând că a stabilit anterior cu suceveanul Ştefan A. ca acesta din urmă să stea de pază, iar el să pătrundă în locuinţa persoanei vătămate, un bărbat de  65 de ani, cu scopul de a sustrage bunuri, actul material al infracţiunii rămânând sub forma tentativei.

De asemenea, Marin T. a recunoscut comiterea unui furt comis în data de 31 august când a pătruns în locuinţa unui bărbat de 59 de ani, din municipiul Suceava, de unde a sustras un lănţişor şi o verighetă din aur, dar şi furtul de pe 5 septembrie când a intrat prin efracţie în locuinşa unui bărbat tot din municipiul Suceava de unde a sustras mai multe bunuri, în timp ce Ştefan A. a stat de pază în drum.

Bunurile sustrase au fost valorificate de Marin T. pe raza localităţilor Botoşani şi Bacău la diverse persoane ce practică comerţul ambulant.

În baza probatoriului administrat în cauză s-a dispus reţinerea lui T. Marin pe o perioadă de 24 ore, iar faţă de A. Ştefan s-a dispus cercetarea în stare de libertate, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să se ia măsurile procedurale faţă de acesta. Ulterior, T. Marin a fost prezent Judecătoriei Suceava cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. În urma deliberării s-a dispus arestarea preventivă a lui T. Marin pe o perioadă de 30 zile”, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *