Botoşănean reţinut după ce a fost prins furând motorină dintr-un autovehicul, la Vatra Dornei

furt-combustibil-300x225Doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce, vineri, au fost surprinşi în timp ce furau motorină dintr-un autovehicul parcat. Cei doi au fost observaţi de un poliţist care se afla în timpul liber. Acesta a observat în curtea unei locuinţe din municipiul Vatra Dornei două persoane care aveau un comportament suspect, realizând faptul că aceştia sustrag motorină dintr-un autovehicul parcat.

Poliţistul care i-a surprins în flagrant pe cei doi, a solicitat de urgenţă telefonic sprijinul colegilor aflaţi în serviciu, la fața locului deplasându-se operativ un echipaj mixt, care a identificat în imediata apropiere un autoturism înmatriculat în străinătate și condus de un localnic de 24 ani, care era însoțit de un tânăr de 23 ani, din judeţul Botoșani.

În urma verificării autoturismului, în portbagaj a fost identificată o canistră cu 20 litri de motorină,  iar pe bancheta din spate un butoi în care se afla cantitatea de 10 litri de motorină.

Fiind întrebați despre proveniența carburantului, cei doi au declarat că au sustras-o în noaptea de joi spre vineri din autovehicul.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 24 de ani a condus autoturismul  fără a poseda permis de conducere, iar în noaptea de 02 spre 03 septembrie , a mai sustras cantitatea de 100 litri motorină de la o cisternă aparţinând unui bărbat de 54 ani, localnic, prejudiciul total fiind de 780 lei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis și a două infracțiuni de furt calificat”, potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *