Fostă secţie a Vinalcool, care a aparţinut lui Mihai Ţâbuleac, vândută de lichidator. Vezi cine le-a cumpărat şi ce vrea să facă!

sediu vinalcool botosani
Sediul din Botosani al Vinalcool

Activele secţiei Vinalcool din comuna Frumuşica, aparţinând societăţii Nord Invest MTM, care a fost controlată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, au fost vândute de lichidatorul ce a preluat administrare din 2009.

Tranzacţia a privit un teren de 6.912 metri pătraţi pe care erau ridicat construcţii cu o suprafaţă de 2.771 metri pătraţi. Practic în respectivele spaţii au funcţionat secţia de producţie vinuri şi crama fostei Vinalcool. Valoarea la care au fost vândute bunurile se ridică la 174.790 de lei, iar preţul a fost plătit de un om de afaceri din comuna ieşeană Deleni.

like facebookEste vorba despre Sorin Bolohan, care a cumpărat pe numele său activele, însă cea mai mare parte din suma obţinută de firma de lichidare, Cab Insolv IPURL Iaşi, a revenit tot acesteia, respectiv indemnizaţia şi cheltuielile cu evaluarea şi organizarea licitaţiilor. La creditori, banii au fost împărţiţi între Fisc, 33.521 de lei şi Primăria Frumuşica, 479 de lei .

Noul proprietar a declarat că este posbil să deschidă o fabrică de conserve legume-fructe, primind în acest sens o propunere de la un om de afaceri, însă nu exclude şi alte întrebuinţări ale spaţiilor.

” A fost o oportunitate de care am profitat şi am cumpărat activele. Mi-a propus cineva să deschidem o fabrică de conserve fructe şi legume, însă este la stadiul de idee. Mă gândesc şi la un proiect cofinanţat cu fonduri europene”, a afirmat Sorin Bolohan.

Restul patrimoniul Vinalcool, din municipiul Botoşani, este deţinutv de firma MTM Star SRL, controlată tot de Mihai Ţâbuleac.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *