Posturile de învăţători şi educatoare, neîntrebate în şcolile din mediul rural

elevi cu ghiozdaneCele mai multe posturi libere în învăţământul botoşănean sunt la învăţători şi educatoare. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani, Liviu Axinte, există catedre încă neocupate la învăţători şi educatoare atât în şcolile din mediu rural, dar şi la cele din urban. Liderul LSI este convins că se va apela şi la plata cu ora a profesorilor pensionari, dacă acestea nu vor fi ocupate.

A fost primul an în care s-a pensionat prima promoţie a Liceului Pedagogic Botoşani. A fost o perioadă când liceul nu a funcţionat cu specializarea pedagogie, între timp s-a revenit, dar absolvenţii cu liceu pedagogic nu se prea îndreaptă spre învăţământ„, susţine Axinte.

like facebookAcesta spune că miercuri şi joi au loc şedinţe publice pentru ocuparea posturilor rămase libere în învăţămâmt şi speră ca această situaţie să fie rezolvată.

Sper să fie ocupate toate posturile care sunt disponibile în mediul rural, având în vedere că sunt posturi multe„, a mai spus liderul LSI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *