Un milion de euro, despăgubire cerută după o condamnare nedreaptă

murariu s-a intors din Franta
Marius Murariu, alături de mama sa, Lucreţia

Un botoşănean cere de la statul român şi cel francez daune de peste un milion de euro, după ce a fost condamnat pe nedrept, arestat şi extrădat în Franţa fiind acuzat de comiterea mai multor furturi.

like facebookMarius Florin Murariu, de 33 de ani, a formulat, luni, o acţiune la Tribunalul Botoşani în care solicită plata unor daune, pentru erori judiciare comise, respectiv un milion de euro daune morale şi 10.000 de lei daune materiale.

Coşmarul a început în 2011, când Murariu a fost ridicat de la locuinţa sa din Răchiţi şi extrădat în Franţa, în baza unei condamnări de doi ani de închisoare pentru mai multe furturi, deşi nu a fost niciodată pe teritoriul francez.

După ce a stat 110 zile în arest, oamenii legii din Franţa l-au pus în libertate, iar un Tribunalul din Lille l-a declarat nevinovat, în baza unei contraexpertize ADN. De fapt la baza erorii ar fi stat un furt de identitate, iar botoşăneanul a căzut victimă.

În cursul anului trecut Marius Florin Murariu a formulat o acţiune, tot la Tribunalul Botoşani, în care solicita obligarea la daune a statului francez, însă a fost anulată pe motiv că cererea nu era completă, nefiind menţionate unele adresele ale unor instituţii chemate în judecată.

În acţiune a fost introdus şi statul român pentru că a admis mandatul european de arestare şi implicit extrădarea.

Acum avocaţii bărbatului spun că cererea este completă şi aşteaptă să înceapă procesul.

One thought on “Un milion de euro, despăgubire cerută după o condamnare nedreaptă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *